Kvols: Ny forening vil placere ansvar

En ny forening har til formål at føre en sag mod bestyrelsen for det geotermiske Kvols-projekt

140404Kvols.jpg

Sagen om fjernvarmeboringerne ved Kvols har taget en ny drejning. I går aftes samledes 750 borgere til et møde, hvor de stiftede en ny forening ved navnet 'Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen'.

Foreningen har til formål at samle 240.000 kroner til en advokat, der skal føre en sag mod bestyrelsen, som den nye forenings formand håber kan pålægges at betale det skyldige beløb.

- Vi håber at få et pænt antal millioner fra de ansvarlige. Måske fra deres forsikringsselskaber. Det er den eneste måde, vi kan nedbringe beløbet på de 165 millioner kroner, siger Flemming Præstegaard, der er formand for Erstatsningsforeningen Fjernvarmesagen.

Derfor skal hvert medlem af den nye forening betale 300 kroner til at spædde i kassen for at få råd til en advokat, der kan føre sagen. Med 750 medlemmer tilmeldt efter i går mangler foreningen nu blot 50 medlemmer, før målet er nået.

Forbrugerne skal betale

Tidligere i år besluttede Energistyrelsen, at det er fjernvarmeforbrugerne i Viborg, der skal betale for den mislykkede geotermiske boring.

I juni 2012 besluttede Viborg Kommune at lukke projektet, og i december 2013 blev Skals Kraftvarmeværk, Stoholm Fjernvarmeværk og Løgstrup Varmeværk stævnet med henblik på, at de tre værker hver skal betale deres andel af omkostningerne ved projektet.