Kvols: 95% kan lægges på fjernvarme

Regningen for geotermi-projektet ved Kvols truer i horisonten. Men Energitilsynet lægger op til, at et endnu større beløb kan lægges på fjernvarmeregningen.

kvols.1.jpg

Geotermiprojektet i Kvols efterlod en regning på i alt 165 millioner kroner. Og langt størstedelen af de penge skal hæves på fjernvarmeregningen.

Det er dog ikke alle penge, der kan lægges på fjernvarmen, men beløbet ser ud til at blive større.

Energitilsynet lægger nemlig op til, at 156,5 millioner kroner af de i alt 165 millioner kroner kan lægges på forbrugernes fjernvarmeregning. Sidste sommer var udmeldingen fra tilsynet, at det formentlig kun var 140 millioner kroner. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Det ser altså ud til, at selskabet Viborg Fjernvarme, som ledede projektet ved Kvols, kan nøjes med at betale 8,5 millioner kroner frem for 25 millioner kroner, som først antaget.

- Det lyder da rigtig fornuiftigt, siger Niels Dueholm, der er formand for Energi Viborgs bestyrelse til avisen og fortsætter:

- Nu skal både jeg, direktionen og vores jurist naturligvis have nærlæst afgørelsen fra Energitilsynet. Men umiddelbart lyder det så fornuftigt i mine ører, at vi nok vil overveje at droppe en klage til Energiklagenævnet, siger Niels Dueholm, der samtidig fastslår, at han hele tiden har sagt, at beløbet ikke er 25 millioner kroner, men højst et sted mellem otte og 10 millioner kroner.

Det forholder sig sådan, at alle de penge, der er gået til efterforskning af, hvor vidt der findes varmt vand under Kvols, kan blive betalt over forbrugernes varmeregning. Og det beløb kan altså ende på 156,5 millioner kroner.

Afgørelsen fra Energitilsynet er til høring hos de berørte parter, der skal tage stilling til, om de kan acceptere at betale de 8,5 millioner kroner.