Kvindernes landskamp fredag er aflyst

Konflikt mellem Spillerforeningen og DBU betyder, at fodboldkvindernes venskabskamp mod Holland på fredag er aflyst.

Pernille Harder efter kampen
Pernille Harder efter kampen
Foto: Anders Kjærbye / Scanpix

Kvindelandsholdet, der sædvanligvis har hjemmebane i Viborg, skulle have mødt EM-vinderne fra Holland i en venskabskamp på et udsolgt CASA Arena i Horsens på fredag. Men den kamp er nu aflyst. Det slår Dansk Boldspil Union nu fast i en pressemeddelelse

Aflysningen af kampen skyldes, at DBU og Spillerforeningen ikke er nået til enighed om en ny landsholdsaftale. Det har fået de danske kvinder til at nægte både at møde op i landsholdslejren og spille kamp. 

- Dette er en dybt beklagelig situation, og vi er rigtigt kede af at måtte skuffe de mange fans, der lige som vi har glædet os til denne fodboldfest. Det er en ærgerlig og uholdbar situation, når vi ikke kan gennemføre en udsolgt landskamp og hyldest af kvindelandsholdet på grund af faglige uenigheder, siger Kim Hallberg, der er elitechef i DBU, i pressemeddelelsen fra DBU.

DBU og Spillerforeningen har forhandlet i seks måneder om nye aftaler for både kvindelandsholdet og U21-herrelandsholdet, men det er altså ikke lykkedes dem at nå til enighed. Og når spillerne nægter at møde op til træning og kamp, mener DBU ikke, at det er muligt at gennemføre venskabskampen på ansvarlig vis, forklarer Kim Hallberg. 

Spillerne er uforstående

Selv er kvindelandsholdet uforstående overfor DBUs beslutning. Det fremgår af en pressemeddelse fra Spillerforeningen. Spillerne siger i den, at de flere gange har meddelt DBU, at de er klar til at forhandle videre. Alligevel var der ikke forhandlinger mandag. 

- Der har været masser af tid til at finde en løsning, men DBU har ikke ønsket at forhandle siden søndag aften. Hele mandag er gået uden forhandlinger, selv om vi har stået klar. Og det næste vi hører fra dem, er en aflysning. Det virker helt uforståeligt, siger anfører Pernille Harder, der er opvokset i Tulstrup ved Ikast, i pressemeddelelsen. 

Pernille Harder siger desuden, at spillerne fortsat er klar til at forhandle døgnet rundt, så der kan komme en aftale på plads. 

Næste uge skal Danmark spille VM-kvalifikationskamp mod Ungarn, og det er endnu ikke afgjort, hvad der skal ske i forhold til den kamp. 

Er du en af dem, der nåede at sikre dig en billet til landskampen på fredag, så skulle du nu have modtaget en mail fra DBU, hvori du får tilbudt at få dine penge tilbage.