Kvinder med slør går også til frisør

En frisør fra Holstebro holder sin frisørsalon åben efter lukketid. Hun er nemlig blevet den foretrukne salon for kvinder med slør.

frisør slør

En gang om måneden holder Marianne Nielsen sin frisørsalon åben efter lukketid. På den måde kan hun servicere en lidt speciel kundegruppe, der ikke kan gæste en frisør i den normale åbningstid.

For nedrullede gardiner klipper hun nemlig de piger, der normalt dækker håret til bag et slør.

- Jeg har altid tænkt, at alle kvinder gerne vil have den forkælelse til sig selv. Så det var egentlig noget, jeg gjorde klart fra starten af, at det skulle gøres, lyder det fra Marianne Nielsen, der er indehaver af Hårgalleriet i Holstebro.

 

Når verden udenfor er lukket ude, kan aftenens kunder trygt sætte sig i stolen og lægge tørklædet fra sig. Og selvom de er en anderledes kundegruppe, så løfter de gerne sløret for, hvorfor de går til frisør.

- Jeg går meget op i mit hår, og jeg går meget op i mit udseende. Der er mange lejligheder, hvor jeg ikke har tørklæde på. Det kan være familiefester eller privat derhjemme, og så vil jeg gerne have, at det ser pænt og ordentligt ud, siger Fatme Hamid, der til dagligt arbejder som Social- og sundhedsassistent i Holstebro.

 

Først når tørklædet ryger,  afsløres mulighederne i det normalt tildækkede hår for frisøren. 

- Det er en anden oplevelse. Det er også spændende for mig at se, hvad der gemmer sig under. For det er noget udenlandsk hår, og det er sværere at arbejde med, så det er også en udfordring for mig, lyder det fra Marianne Nielsen.

 

Det er kun kvinder eller familie, der må se de to pigers hår. Men ellers er ønskerne præcis de samme som andre kvinder, der gæster salonen.

- Det er jo egentlig overhovedet ikke anderledes. Altså, det er ligesom, når almindelige kvinder kommer ind i åbningstiderne. Nogle skal have farvet, nogle skal have krøllet, nogle skal have klippet. Det er meget forskelligt, siger Marianne Nielsen.

- Jeg tror ikke der er forskel - at en pige med tørklæde ønsker noget andet end en pige uden tørklæde. Det er fedt, at en pige med tørklæde endelig kan ønske sig det samme som en pige uden tørklæde, siger Zahraa Hamad, der til dagligt studerer i Holstebro.

Et populært tiltag

Marianna Nielsen har holdt aftenåbent, siden hun åbnede salonen i november sidste år. Og står det til hendes kunder, så er det månedlige arrangement efter lukketid kommet for at blive.

- Jeg håber i hvert fald, at Marianne bliver ved med at gøre det her. For det betyder rigtig meget for mig personligt. Men jeg tænker også, at andre kvinder med tørklæde har mulighed for at komme herned, siger Fatme Hamid.

Og  hun er ikke den eneste, der sætter pris på muligheden.

- Det kan være, at jeg om tre måneder gerne vil have lavet noget nyt, og så kommer jeg hundrede procent tilbage hertil, lyder det fra Zahraa Hamad.

 

Selvom arbejdsdagen bliver forlænget en smule, er den 24-årige frisør heller ikke i tvivl om, at hun forsætter med at rulle gardinerne ned.

- Det er dejligt, at de er glade for at komme her og dejligt, at jeg kan give dem en god oplevelse.