Kvindelig kørelærer i en mandeverden

At bakke med en anhænger i en lastbil er ikke let. Det er det for Louise Lindgaard Johansen. Hun er Thys eneste kvindelige kørelærer, der underviser i lastbiler med anhænger.

120815Louuisekorlarer.jpg

Det er ikke usædvanligt, at mænd beskylder kvinder for ikke at kunne køre. Det er Louise Lindgaard Johansen et bevis på, at de godt kan. Dagligt underviser hun mænd i at køre store lastbiler. Louise Lindgaard Johansen fra Vorupør er den eneste kvindelige kørerlærer i Thy, der underviser i at køre lastbiler med anhænger.

- Det er typisk mænd, der kan finde på at komme med en kommentar om det. Det er også oftest mænd, der tager de her kørekort. Det er jo lidt af en mandeverden, jeg er kommet ind i, fortæller Louise Lindgaard Johansen.

Kørelæreren kørte sur i arbejdet som revisorelev, og nu lærer hun chauffører fra Thy at bakke med anhænger. Og det er ikke helt fremmed for Louise Lindgaard Johansen. Begge hendes forældre er nemlig også kørelærere.

- Nu kan jeg mærke, at jeg er der, hvor jeg vil være, siger hun.

Mød Louise Lindgaard Johansen i indslaget her:

1:55
Truckere, lastbiler og godstransport. Det lyder umiddelbart som en mandeverden. Det er det normalt også. Men så er der Louise Lindgaard Johansen fra Nørre Vorupør. Hun kørte sur i arbejdet som revisor-elev, og nu lærer hun mændene at bakke med anhænger