Kvindehåndbold ikke i krise

Hos Team Esbjerg og FC Midtjylland mener man, at dansk kvindehåndbold er inde i en særdeles positiv udvikling.

040213ht.jpg

Det kunne se ud som om, dansk kvindehåndbold befinder sig i en krise forud for denne sæsons DM-semifinaler, hvor Team Esbjerg møder Viborg HK, mens Team Tvis Holstebro dyster mod FC Midtjylland.

Sidste år gik EH Vejen konkurs, i år lukkede Skive ned for sine håndbolddamer, som blev droppet, fordi pengene i stedet skulle gå til Skives herrehold.

Viborg har været plaget af dårlig økonomi længe, mens Team Tvis Holstebro siger farvel til en række profiler samt træner til sommer.

Alligevel er dansk kvindehåndbold langt fra i krise, hvis man spørger sportschef Thomas Hylle hos vinderen af grundspillet Team Esbjerg. Han mener, klubberne er blevet sundere og stærkere.

- Dansk kvindehåndbold er ved at finde sit leje ovenpå al den ballade, der har været økonomisk. Jeg tror, alle klubber er ved at have fundet deres fornuftige leje, siger Thomas Hylle.

Kolgere klubber

En anden af DM-semifinalisterne i årets medaljeræs er enig. FC Midtjyllands cheftræner Helle Thomsen råder over en trup fuld af landsholdsspillere og kan også se en ændring i ligaen.

- Vi er kommet ned, hvor klubberne kan være med økonomisk. Alle klubber virker til at være meget mere bevidste omkring, at økonomien er nødt til at hænge sammen. Vi er ikke blandt de bedste hold i verden, men vi og Holstebro er stadig med i to europæiske finaler. Og Viborg spillede kvartfinale i Champions League. Så det er ikke fordi, vi er langt fra. Men der er nogle storhold rundt omkring i Europa, som har meget større budgetter. Og de budgetter kan vi ikke hamle op med. De klubber kan bare købe de spillere, de vil. Vi har derimod fundet en økonomisk balance, og så må vi bygge det langsomt op, siger Helle Thomsen.

Mens Team Tvis onsdag tager imod FC Midtjylland i den første af to semifinaler, så gæster Team Esbjerg først Viborg torsdag.