Svigerdatter styrer produktionsvirksomhed

Dorte Zacho Martinsen satte sig i 2008 for bordenden i svigerforældrenes virksomhed i Tvis. I dag har hun vendt en svær tid til en bragende succes i BM Silo – blandt andet ved hjælp af en bedre fordeling mellem mænd og kvinder.

Dorte Zacho Martinsen

Store mængder af stål, avancerede robotter og forskellige typer af værktøj. Det lyder som en arbejdsplads udelukkende for mænd. Hos BM Silo i Tvis er det dog langt fra tilfældet. Forrest for virksomheden går nemlig Dorte Zacho Martinsen. Hun tog styringen under finanskrisen i 2008, og siden har hun sikret virksomheden en solid plads på markedet netop ved at mikse en ellers mandsdomineret verden med kvinder.

- Min mand overlod nøglerne til mig i finanskrisen, og så synes jeg, der skulle ske noget andet, siger administrerende direktør Dorte Zacho Martinsen.

Da Dorte Zacho Martinsen kom til roret efter sin mand, var der kun én kvinde ansat. I dag er der 11 ud af 35 i familievirksomheden, som blev stiftet af Dorte Zacho Martinsens svigerforældre. Netop det øgede antal kvinder er, ifølge direktøren, medvirkende årsag til succesen. Især de seneste år er virksomheden rykket nogle pladser frem.

- Effekten har været rigtig, rigtig stor. Vi har haft en effektivitetsforbedring på 20 procent. Det er til at tage og føle på. Vi producerer mere med de samme folk, siger Dorte Zacho Martinsen.

Ligestilling vinder frem

Også hos en af landsdelens helt store virksomheder, Grundfos, har man haft et øget fokus på at skabe mere ligestilling. Særligt det seneste år har virksomheden forsøgt at få flere kvinder ind på vigtige poster. 

I alt har 99 flere kvinder besat en ledende post siden 2018, og det betyder, at 23 procent nu er kvinder. Den større diversitet i køn er gavnlig for resultatet i sidste ende, mener pumpevirksomheden.

- Vi misser en stor mulighed, hvis vi ikke har fokus på det her, udtaler administrerende direktør Mads Nipper til Børsen.

Netop det kan kvinden bag BM Silo nikke genkendende til.

- Et mix, der er nogenlunde 50/50, er rigtig god stil, siger Dorte Zacho Martinsen.

2:56
En bedre fordeling af kønnene har været med til at løfte BM Silo ud af finanskrisens dynd.