Kvinde sparket i hovedet af hest

En kvinde blev søndag sparket i hovedet af en hest på rideskolen i Spjald.

Ilone Damgaard blev i søndags sparket i hovedet af en hest, da hun på Spjald Rideskole var i gang med at træne med en hest ved en trailer. Sparket var så hårdt, at hun brækkede kæben i begge sider og måtte flyves med lægehelikopter til sygehuset i Aarhus.

- Jeg kunne se, at det så rigtig slemt ud. Hun var ret medtaget, forklarer Inga Bang Madsen, der var på rideskolen, da ulykken skete.

Ilone Damgaard arbejder til dagligt med besværlige heste på Skjern Rideskole, og i søndags var hun i Spjald for at hjælpe med at få en hest ud af en trailer, da hun snublede. Hesten stak af og ramte hende i hovedet.

Ingen adresse

Ilone Damgaard er i bedring i dag, men da alarmcentralen skulle sende en ambulance til ulykkesstedet, var der ingen, der kendte den præcise adresse.

- Man tænker ikke over det i hverdagen, man kender jo bare vejen herned, og der står et skilt oppe ved vejen, hvor der står, at her ligger Spjald Rideskole. Men vi ved ikke, hvad adressen officielt hedder, forklarer Inga Bang Madsen.

Med fælles hjælp fik folk på rideskolen dog dirigeret ambulancen ned til rideskolen ved at stille sig op til hovedvejen og vise vej. Ilone Damgaard har det i dag så godt, at hun nu skal flyttes til sygehuset i Holstebro.