Kvinde fik brændt hår af under Kato-koncert

På Skive Festival sidste weekend eksploderede fyrværkeri ikke som det skulle, og det gik ud over en 39-årig kvinde.

170611_Skive_Festival.jpg

På årets Skive Festival stod DJ'en Kato for festivalens sidste koncert sent lørdag aften. Men koncerten gik ikke helt som planlagt.

Under afslutningsnummeret blev der fyret fyrværkeri af fra hver side af scenen. De 10 lyskugler, der var i hver beholder, nåede ikke op i den standardgodkendte afstand. De skulle være sprunget i 76 meters højde, men sprang allerede omkring 30 meter.

- Det betyder, at fyrværkeriet ikke når brænde ud, før det rammer jorden. En 39-årig kvinde fra Skive bliver ramt, men kun noget af hendes hår bliver svedet af. Ingen kom til skade, siger Niels Bach, politiassistent hos Skive Politi.

Episoden fik politiet til at reagere, og de har nu undersøgt, hvad der er gået galt. Katos fyrmester har ikke gjort noget galt i forhold til opsætning eller godkendelse af fyrværkeriet. Produktet er efterfølgende blevet testet, men heller ikke her var der noget galt.

- Hvad der så er sket, ved vi ikke, men fyrværkeriet har ramt noget, måske en vejrer eller et blafrende sceneudhæng. Og det har så gjort, at fyrværkeriet ikke kom op i den rigtige højde. Det kunne være gået meget galt det her, siger Niels Bach.

Ikke lang nok afstand til publikum

Fyrmesteren har altså haft styr på fyrværkeriet, men ikke på afstanden til publikum. I deres undersøgelser af fyrmesteren fundet ud af, at sikkerhedsafstanden ikke var i orden.

- Der skal være 35 meter i fugleflugt fra første publikumsrække til affyringsstedet af fyrværkeri, men her har der kun været halvdelen. Det er fyrmesteren nu blevet sigtet for. Det kunne være gået meget galt, siger Niels Bach.

Jurister skal nu afgøre, om det kan blive en straffesag, men i første omgang kan han se frem til en bøde på mellem mindst 5.000 og 10.000 kroner for overtrædelse af fyrværkerilovgivningen.

Fyrmesteren, der kommer fra Sjælland, har erkendt, at han ikke har overholdt sikkerhedsafstanden.