Kvinde-bundplacering til Region Midtjylland

Region Midtjylland er den region, hvor færrest virksomheder har mindst én kvinde i direktionen. Dansk Erhverv afviser, at der er et problem.

Iben Posniak fra Dansk Erhverv mener ikke, at det nødvendigvis er et problem, at der er så få kvinder i direktionerne i Danmark.
Iben Posniak fra Dansk Erhverv mener ikke, at det nødvendigvis er et problem, at der er så få kvinder i direktionerne i Danmark.
Foto: Pressefoto

I Region Midtjylland skal du lede lidt længere end i alle andre regioner for at finde en direktion med en kvinde i. 

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag har data- og analysevirksomheden Bisnode undersøgt, hvor mange kvinder, der sidder henholdsvis i bestyrelser og direktioner landet over.

Når man deler det op efter regioner, så ligger Region Midtjylland på en sidsteplads, hvad angår direktioner med mindst én kvinde i. Det er nemlig kun i 13,42% af Region Midtjyllands direktioner, at der er mindst én kvinde ansat. 

Ifølge Martin Stabell, som er Risk Management Specialist hos Bisnode, er det eksempelvis Ringkøbing-Skjern og Vesthimmerland, der trækker ned i den statistik. 

- I Midt- og Vestjylland er fire kommuner repræsenteret blandt de 10 dårligste kommuner, hvad angår direktioner med mindst én kvinde ansat, siger han.

Kommunerne, som det handler om, er Ringkøbing-Skjern, Struer, Hedensted og Vesthimmerland. I alle disse kommuner har under 12 % af direktionerne mindst én kvinde i direktionen. 

Region Midtjylland er dårligst i statistikken, og det er selvom, at det er en uvægtet statistik, hvilket betyder, at de mange direktioner i Aarhus, som har et højere gennemsnit af kvinder end resten af regionen, trækker op. 

Ikke et kønsproblem

Hos Dansk Erhverv mener man ikke, at det er et problem, at der er stor overvægt af mænd i virksomhederne. 

- En direktion skal være sammensat af de personer med de rigtige kompetencer. Det er en vurdering, de laver i den enkelte virksomhed. En direktion ansætter den person med de bedste kompetencer uanset køn, siger Iben Posniak, chefkonsulent hos Dansk Erhverv. 

Dansk Erhverv er dog en del af et samarbejde, der hedder Danish Diversity Council, som fokuserer på at gøre kvinder bedre kvalificeret til ledelsesjobs. 

- Vi arbejder i the Danish Diversity Council, hvor der er et talentprogram, hvor virksomheder vælger talentfulde kvinder, der kommer igennem nogle master classes. De er lavet til at kvalificere kvinder til ledelsesjobs, siger Iben Posniak. 

En del af dette Danish Diversity Council er også to årlige 'CEO-møder', hvor direktørerne fra de deltagende virksomheder diskuterer, hvordan de får flere kvinder ind i deres ledelse. 

Men en ting vil Dansk Erhverv gerne sætte på plads. 

- Hvis man har to lige gode kandidater, så skal det ikke være kønnet, der gør en forskel, siger Iben Posniak, chefkonsulent hos Dansk Erhverv. 

Hvad angår bestyrelser med minimum én kvinde i ligger Region Midtjylland næstsidst. Kun Region Hovedstaden er værre, hvad det angår.