Kvægavler ved Skive producerer kød i Ferrari-klassen

En Wagyu-kvægavler fra Rettrup Kær ved Skive avler med stor succes 40 procent af den samlede danske bestand af verdens dyreste Kobe-kød.

Den ligner en almindelig ko. Men denne Wagyu-ko fra Skive er verdens dyreste og fineste kød.
Den ligner en almindelig ko. Men denne Wagyu-ko fra Skive er verdens dyreste og fineste kød.

40.000 kroner for en hel ko. Så dyrt er kødet fra den særlige Wagyu-ko.

Kødet, der nok mest er kendt under betegnelsen Kobe-kød, er noget af det allerfineste og mest eksklusive oksekød i verden.

Ved Rettrup Kær ved Skive bor kongen af det dyre kød. Anders Riis avler nemlig 40 procent af den samlede danske bestand.

Pensionsopsparing i bøffer

Og for avleren er der tale om så god en forretning, at han ligefrem kalder køerne for sin pensionsopsparing.

- Mit kød er Ferrari. Når de har så langt tid om at udvikle sig som op til tre år, så er der bare mere smag i kødet, siger Anders Riis.

Bøfferne fra en Wagyu-ko koster fem gange så meget som kød fra en almindelig ko. Men alligevel stiger efterspørgslen på det dyreste af det dyre for hvert år.

Hvert år sælger Anders Riis 15 hele dyr, blandt andet til Højslev Kro, hvor køkkenchefen er begejstret for det lokalproducerede guld.

- Det er ikke bare et stykke kød fra supermarkedet. Det her er noget specielt, og det er det bedste stykke kød, jeg har fået, fortæller køkkenchef fra Højslev Kro, Zeid Qasim.

 

1:31
Wagyu-køer fra Skive er en god forretning for avler Anders Riis.