Kutter ramt af flydedok: Billigt sluppet

Fiskeskipper regner med snart at være på havet igen, efter at hans trawler fik slået hul i siden. Ejeren af flydedokken giver det friske blæsevejr skylden for uheldet.

060715Flyddok2.jpg

Det kunne være gået helt galt, da en tonstung flydedok søndag rev sig fri i havnen i Thyborøn - men heldigvis var skaderne begrænsede.

Det er fiskeskipper John-Anker Larsen taknemmelig for. Hans trawler Lykke Hametner blev ramt af flydedokken, men slap med et mindre hul i bagbordssiden.

- Der er skåret et hul i siden, som var det en sadin-dåse. Men det kunne være gået meget værre. Det var billigt sluppet, siger John-Anker Larsen til TV MIDTVEST.

Den vestjyske fiskeskipper indrømmer gerne, at han var meget bekymret, da han blev ringet op og fik besked om uheldet.

- Da tænkte jeg, at der går lang tid, inden vi kommer ud og sejle igen. Men jeg tror, at de kan lave det her på en lille uge, så det er jo dejligt, når det nu skal være, konstaterer han.

- Ting sker

Tilbage står spørgsmålet om, hvordan det overhovedet kunne lade sig gøre, at flydedokken, der kom til Thyborøn i forrige weekend, kunne rive sig løs.

Dokken ejes af Thyborøn Ophalerbedding, og formand Tage Hansen giver det friske blæsevejr skylden for, at fortøjningerne sprang.

- Vindpresset var for stort, og så kunne enderne ikke holde. Og når en begynder at springe, så springer de alle sammen, siger han.

- Men er det godt nok, at det kan ske?

- Nej, det er da træls. Men ting sker. Det er vi ikke altid selv herre over.

Thyborøn Ophalerbedding vil nu sikre flydedokken bedre for at undgå en gentagelse. Det er meningen, at dokken skal flyttes til en ny placering, når havnen i Thyborøn er blevet udvidet. Det sker formentlig i april.

Skipper John-Anker Larsen forklarer her om de - heldigvis - begrænsede skader på trawleren:

0:48

Interview med formanden for Thyborøn Ophalerbedding, Tage Hansen:

0:59

Se indslag fra Thyborøn her:

2:01
En tonstung flydedok rev sig mandag formiddag løs fra kajen i Thyborøn havn.