Kutter i brand: Skipper sprang over bord

Skipperen på en kutter fra Hanstholm Havn måtte fredag formiddag hoppe over bord, da der udbrød voldsom brand i hans styrhus. (Foto: Hanstholm Redningsstation)

20150605_110828.jpg

Omkring kl. 11:00 fredag formiddag kaldte en skipper fra Hanstholm Havn over radioen på hjælp fra kystmyndighederne.

- Der var opstået brand i kutterens styrhus, og skipperen måtte springe fra borde, inden redningsbådene nåede frem til stedet, forklarer vagtholdslederen hos Forsvarets Operationscenter i Aarhus.

Kutteren, der går under navnet Sølyst, lå 13 km ud fra Hanstholm Havn, da branden pludselig opstod.

Fløjet til Aalborg Universitetshospital

Skipperen var alene afsted med kutteren, og selvom han sprang over bord og hurtigt blev samlet op af en redningsbåd, blev han sendt videre med helikopter.

- På redningsbåden havde de mistanke om, at han havde røgforgiftning. Derfor blev han fløjet videre til tjek på Aalborg Universitetshospital. Men han var ikke i livsfare, lyder meldingen fra vagtholdslederen.

Kutteren Sølyst er nu fuldstændig udbrændt. En redningsbåd slukkede flammerne og slæbte den efterfølgende ind til Hanstholm Havn, hvor brandårsagen nu skal findes.

Fra vagtholdschefen lyder i øvrigt  en stor ros til redningsstationen i Hanstholm, der hurtigt nåede frem til kutteren og kunne redde skipperen op af vandet.

Se billeder fra redningsauktionen (Foto: Hanstholm Redningsstation)

Brand 1 (1).jpg

 

Brand 1 (2).jpg

Brand 1 (4).jpg