Kurator skruer bissen på

Kurator for konkursramte Spar Mors har stævnet seks tidligere garanter, som hævede garantkapital lige inden sparekassen krakkede.

100909_spar_mors001.jpg

Ane-Mette Isaksen er morsingbo, studerende og tidligere garant i Spar Mors. Nu har hun fået flere trusselsbreve fra kuratoren af konkursboet efter Spar Mors. Kuratoren for boet mener, at Ane-Mette Isaksen har haft en særlig insiderviden, og at det var derfor hun hævede 5.000 kr fra sin garantkapital.

- Det jo fuldsætndig absurd at tro, at det var kun på grund af insiderviden, at jeg hævede en meget lille del af min opsparing, siger Ane-Mette Isaksen til TV/MIDT-VEST.

Den studerende morsingbo er langt fra den eneste, som kuratoren går efter. Seks personer er ikke kun blevet truet med en retssag, som Ane-Mettte Isaksen er blevet, de er ligefrem blevet stævnet.

Niels Fjeldberg, der er advokat for en af de seks, kalder ligesom Ane-Mette Isaksen sagen for absurd. Han mener, at kuratoren forudsætter, at garanterne vidste mere om den økonomiske situation i Spar Mors, end medarbejderne i sparekassen gjorde. En forkert forusætning - mener advokaten.

Selvom både garanter og advokater er uenig med kurator for boet, så holder kurator fast. Han mener, at hans sag gavner de garanter, der ikke hævede penge, inden sparekassen gik konkurs.

- Jeg varetager interesserne for de garanter, som ikke nåede at hæve deres penge, siger Ulrik Jacobsen, der er kurator for Spar Mors.

Ane-Mette Isaksen er parat til at tage sagen videre til retssalen, for hun vil ikke betale de 5.000 kr. tilbage. Hun mener ikke, at hun haft den særlige insiderviden, som kuratoren mener, hun har haft.