Kup: Tyve slap af sted med bankboks

Meget tyder på, at tre af nattens fire indbrud i Midt- og Vestjyske banker var rene afledningsmanøvrer. Det lykkedes tyvene at stikke af med en bankboks.

140513Bankboks5.jpg

Da politiet i nat måtte rykke ud til tre alarmer i tre pengeinstitutter i landsdelen, var det sandsynligvis et led i tyvenes plan. De tre alarmer gik i løbet af den halve time mellem 03.17 og 03.45.

Mens politiet forsøgte at finde tyvene på de tre andre adresser i Stoholm, Lemvig og Holstebro, gjorde tyvene klar til et kup mod en fjerde bank, Den Jyske Sparekasse i Vinderup.

- Det ser ud som om, man reelt har villet stjæle boksen fra én bank, og at de andre tre steder reelt har været en afledningsmanøvre, siger Michael Kjeldgaard, der leder den centrale efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Hos Sparekassen i Vinderup slap tyvene af sted med en bankboks, der indeholder kundebokse. Tyvene brød ind i banken og kunne kort efter trække bankboksen ud med hjælp af en gummiged. Gummigeden blev efterladt ved banken og tyvene strøede partisansøm ud for at forhindre politiet i at følge efter. Politiet nåede dog aldrig at se tyvene.

- Der er tale om professionelt arbejde. Der er ingen tvivl om, at de mennesker, der har lavet denne koordinerede indsats er folk, der ved, hvad de har med at gøre, siger Michael Kjeldgaard.

Politiets efterforskning koncentrerer sig lige nu om overvågningsbilleder fra bankerne og indsamling af andre spor.

- Vi forsøger at samle op på, hvad der kan være af vidner og spor, men samtidig er vi igang med at undersøge, hvem der kan være gerningsmændene bag dette, fortæller Michael Kjeldgaard. Politiet hører gerne fra personer, der har set noget, der kan bringe politiet på sporet af tyvene. Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.