Kunstgræs i Silkeborg skaber debat

Valget af græs på Silkeborg IF’s nye stadion skaber debat. Holdet skal nemlig spille på kunstgræs.

Silkeborg IF har fået nyt stadion. Flotte tribuner, nye omklædningsrum og moderne lounges. De fleste er glade for det nye stadion, men græsvalget skaber debat. For når holdet skal spille deres første hjemmekamp, træder de ud på kunstgræs i stedet for rigtigt græs.

Klubben har valgt kunstgræs med den begrundelse, at det sikrer bedre fodbold om vinteren. I superligaen spilles der nu fodbold fra februar, og det kan almindelige have svært ved at holde til. Samtidig sikrer underlaget, at der kan trænes meget mere og spilles flere kampe.

- I den bedste hollandske liga er der seks kunstgræsbaner nu. Jeg tror, det kommer til at stige i omfang. Jeg ved godt, at nogle er skeptiske, og jeg tror også, at de fleste fodboldspillere vil sige, at det er okay, men vi vil hellere have haft en rigtig græsplæne. Men vi tror, det her bliver super godt, siger administrerende direktør for Silkeborg IF, Kent Madsen.

Men spillerforeningen er kritisk over for valget af græs. Chefen for spillerrådgivning i Spillerforeningen mener, at det bliver et andet spil, når holdene spiller på kunstgræs.

- Spillerne er kritiske over for det. De vil hellere spille på rigtigt græs. Spillet er bare anderledes, når man spiller på kunstgræs fremfor rigtigt græs. Der er et andet flow i spillet. Der er færre glidende taklinger, og det bliver noget finpoleret fodbold, når man spiller på kunstgræs, siger Thomas Lindrup. 

Kritikken gør indtryk

For Silkeborg IF’s administrerende direktør gør kritikken af græsvalget indtryk, men han mener, at de spillere, der er kritiske, er de lidt ældre spillere, som har spillet på almindeligt græs det meste af deres karriere.

- De lidt yngre spillere har trænet på kunstgræs, siden de har kunnet binde deres snørebånd. De synes ikke, det er det samme problem. Jeg tror, vi om 10-15 år vil sige; kan I huske, da vi syntes, det var mærkeligt med kunstgræs, siger Kent Madsen.

Thomas Lindrup fra Spillerforeningen forstår godt Kent Madsens pointe, men han mener stadig, græsvalget er et problem, og at det vil brede sig.

- Det er ikke kun i Danmark, vi har problemet. Det har vi også i Holland. Dernede vil vi prøve at forbyde det, fordi der er så mange baner med kunstgræs i den bedste række. Og tendensen bliver lidt den samme her. Jeg hører spillerne hver dag, og de synes bare ikke, det er det samme at spille på, så de vil hellere spille på græs, siger Thomas Lindrup. 

Silkeborg IF har store forvetninger til Jysk Park, der har plads til 10.000 tilskuere.

 

SIF-direktøren mener, at kunstgræs er fremtiden i dansk fodbold.trods kritik fra spillerforeningen.