Kundestrøm efter afsløring af ulovlig TV-deling

En TV-forhandler i Lemvig kan tydeligt mærke, at Midt- og Vestjyllands Politi har optrevlet en sag om ulovlig deling af betalings-TV her i landsdelen.

19Cardsharing1.jpg

Hos Euronics, Lemvig Radio-TV kan man tydeligt mærke på kundestrømmen, at Midt- og Vestjyllands Politi netop har optrevlet en sag om ulovlig deling af betalings-TV, såkaldt cardsharing.

- Det er kommet lidt i ryk, både før og efter jul har der været en del. Så det er jo meget godt i tråd med, at de lige har optrevlet dele af en ring her i omegnen, siger Brian Kvis, der er indehaver af butikken.

Ingenting kommer af ingenting

I januar sigtede Midt- og Vestjyllands Politi en 37-årig mand fra Humlum. Han er mistænkt for at have købt og ulovligt delt et betalingskort til Viasat og Canal Digital med mindst 15 andre brugere i Struer, Humlum og Lemvig. Det er forbudt, og cardsharing kan give både store bøder og fængselsstraffe.

- Det drejer sig om mennesker der alle typer samfundslag, siger Mogens Poort, Politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

STOP Nordic Content Protection er en sammenslutning på vegne af TV-branchen, som arbejder med at forhindre og bekæmpe tyveri af TV-signaler.

- Vores holdning er, at hvis man synes produktet er godt nok til at bruge, så er det også godt nok til at betale for. Der kommer jo ingenting ud af ingenting, hvis man ikke betaler for produkterne, så er der heller ikke råd til at producere dem, siger David Würgler, der er direktør i STOP Nordic Content Protection.

4:33
Der vanker både store bøder og fængselsstraffe til dem, der overtræder loven: