Kun tre procent vil flytte med jobbet

Meget få vil rykke med jobbet til provinsen, når statslige arbejdspladser flyttes ud til blandt andre Midt- og Vestjylland.

overlbik_forside.jpg

Kun 3 ud af 100 vil flytte med jobbet, når statslige arbejdspladser rykkes ud i landet til blandt andre Midt- og Vestjylland. Det viser en ny undersøgelse lavet af Djøf, som er den første foretaget blandt ramte ansatte, siden regeringen offentliggjorde sin plan for udflytning af statslige arbejdspladser den 1. oktober. Det skriver Politiken.

Blot 18 af de 558 adspurgte forventer at flytte med jobbet, hvis deres arbejdsplads rykker ud i provinsen. 12 vil blive boende og pendle til deres arbejde. 30 procent svarer, at de vil pendle indtil de finder et nyt job. Mere end halvdelen forventer at stoppe i deres nuværende stilling, hvis den flytter ud af Hovedstadsområdet.

Undersøgelsen resultat kommer bag på Lars Qvistgaard, der er formand for offentligt ansatte i Djøf.

- Vi vidste godt, at mange var skeptiske, men jeg er overrasket over, at så mange ikke vil flytte med. Vi havde tidligere troet, at omkring 10 til 15 procent ville flytte med, Det vidner om, at det her er en mægtig svær beslutning, siger han til Politiken.

For over halvdelen af medlemmerne i undersøgelsen er familien hovedårsagen til, at de fravælger deres job for at beholde deres bopæl. 52 procent svarer, at "intet" kan få dem til at fortsætte i samme stilling, imens 16 prcocent endnu er "overvejende uafklaret" eller "helt uafklaret".

Ifølge regeringens plan skal 660 statslige arbejdspladser flyttes til Midt- og Vestjylland. De fordeles mellem Lemvig, Ringkøbing, Holstebro, Viborg, Silkeborg, Skanderborg og Aarhus. I alt flytter 3900 statslige arbejdspladsrr fra København.