Kun gløder tilbage efter voldsom brand i 600 halmballer

Der er ingen fare på færde, lyder det fra indsatsleder Jesper Hesselberg. Midtjysk Brand og Redning har her til morgen forladt den nedbrændte lade nær Bjerringbro. Nu er der kun gløder tilbage.

Der er stadig gløder i de nedbrændte halmballer. Midtjysk Brand og Redning vurderer, at der ikke er risiko for, at branden genopstår.
Der er stadig gløder i de nedbrændte halmballer. Midtjysk Brand og Redning vurderer, at der ikke er risiko for, at branden genopstår.
Foto: 24-7 News

Midtjysk Brand og Redning er her til morgen kørt fra den nedbrændte lade i Tange.

- Der ligger store gløder tilbage herude, og der er stadig afspærret, fortæller indsatsleder Jesper Hesselberg fra Midtjysk Brand og Redning.

Men der er ingen fare på færde, oplyser han.

I løbet af dagen vil brandfolk kigge forbi de udbrændte halmballer for at se, hvornår de sidste gløder går ud.

Branden brød ud klokken halv to natten til lørdag. En lade, en mejetærsker og 600 big halmballer stod i flammer på adressen, der ligger mellem Bjerringbro og Rødkærsbro. 12 brandfolk arbejdede den første nat på at slukke branden.

Regn kan slukke gløderne

Hele natten har Midtjysk Brand og Redning overvåget laden og halmballerne, men indsatslederen vurderer, at der ikke er nogen chance for, at branden kan genopstå.

- Det regner, og det har en stor virkning. Vi ser ingen grund til at bruge en hulens masse drikkevand på at slukke det, siger Jesper Hesselberg.

I løbet af dagen kan det dog være, at brandvæsenet giver gløderne et sidste skud vand, fortæller indsatslederen.

- Hvis vi vurderer, at vi kan lave en hurtig indsats, hvor vi lige skyder noget vand i de her gløder, så er det det, vi gør. Ellers lader vi regnen slukke dem, siger Jesper Hesselberg.

De fleste af halmballerne er brændt væk, og der er primært kun aske tilbage.

Den seneste tids regn har gjort, at der ikke har været ret stor risiko for, at branden kunne brede sig til den omkringliggende skov, fordi alt er gennemvædet, fortæller indsatslederen.

Det kan stadig ryge fra laden.

Når gløderne er helt væk, skal politiet i gang med at efterforske brandårsagen.

0:55
Se indlsag: Brandvæsenet har siden i nat kæmpet med flammerne ved en lade nær Bjerringbro.