Kun én nattevagt på plejecentre i Viborg

Kun én nattevagt på halvdelen af plejecentrene i Viborg Kommune har skabt alvorlig bekymring hos pårørende og de ansatte

Aeldre-og-personale_0.jpg

Beboerne på cirka halvdelen af plejecentrene i Viborg Kommune kan fremover kun tilkalde én nattevagt, hvis der får brug for hjælp. Det har skabt bekymring blandt pårørende og hos medarbejderne.

Formanden for Ældrerådet i Viborg, Jette Norup forklarer, at hun har fået flere henvendelser fra pårørende som er utrygge ved situationen.

- Vi ved at beboerne på plejecentrene bliver dårligere og dårligere. Derfor kan det undre, at der kun skal være en enkelt medarbejder på vagt i nattetimerne, siger Jette Norup.

Ældrerådet vil drøfte situationen med Viborg Kommunes Ældre- og Sundhedsudvalg på et møde den 15. september.

- Vi ved godt det koster mange millioner at løfte normeringen. Men, vi vil gerne have sagen belyst og i mit drømme-scenarie må der gerne være to medarbejdere på alle centre i nattetimerne, siger Jette Norup.

Synspunktet får støtte fra formanden for FOA i Viborg, Vibeke Pedersen. Hun peger på, at det for mange medarbejdere vil være en kæmpe udfordring, at stå alene med ansvaret om natten.

- Vi har bedt vores tillidsrepræsentanter om at tage sagen op på de enkelte plejecentre, siger formanden. Planerne om at reducere normeringen har skabt stor utryghed.

De plejecentre, der fremover kun har en nattevagt, skal kunne ringe efter hjælp fra et andet center, hvis der er spidsbelastninger. En ordning som ifølge FOA ikke giver mening.

- Hvis der sker noget på det plejecenter, hvor nattevagten hjælper en kollega på et andet center, hvad så, spørger Vibeke Pedersen?

Socialdemokraten Mette Nielsen fra Ældre- og Sundhedsudvalget i Viborg Kommune underer sig over, at kritikken fra ældrerådet først kommer nu, men er åben overfor at finde en løsning:

- Det er nyt for mig, at ældrerådet er fast besluttet på, at der skal være to nattevagter, men jeg vil selvfølgeilg gå ind i en dialog med dem på mødet på tirsdag, hvor jeg også forventer, at de kommer med et forslag til, hvordan den ekstra nattevagt skal finansieres, siger hun til TV MIDTVEST onsdag aften.