Kulturmøde 2014: Genvalg til Mors

Mors skal igen være vært for tre dage i kulturens tegn. Arrangørerne af Kulturmødet 2013 har besluttet at gentage arrangementet næste år. Der er genvalg til Nykøbing som hjemby for mødet i 2014. Foto: Arkiv

Kulturmødets styregruppe har besluttet, at Kulturmødet, der blev afholdt for første gang i august 2013, er en gentagelse værd. Nykøbing vil i dagene 21.-23. august 2014 igen være nationalt samlingspunkt for debat om kunst og kultur og deres rolle i samfundet.

Succes gentages

Flere end 5.000 deltog i festlighederne i løbet af Kulturmødets 48 timer i august i år. Førende kulturaktører, politikere, kunstnere og erhvervsledere satte kunsten og kulturen på dagsordenen i syv intense debatter. Flere måtte endda gå forgæves fordi salen var fyldt. Kulturmødet bød også på flere end 130 arrangementer, der præsenterede kunst og kultur fra hele verden.

- Vi har fået mange positive reaktioner på den første udgave af Kulturmødet - og også mange forslag til, hvordan Kulturmødet kan udvikle sig. Vi har i dag vedtaget organiseringen af Kulturmødet 2014. Nu trækker vi i arbejdstøjet for at gøre det til en endnu større begivenhed, så byen endnu en gang kommer til at syde og boble af både debatter og kulturelle, siger borgmester på Mors, Lauge Larsen.

Bredt samarbejde bag Kulturmødet

Kulturmødet er stiftet i et samarbejde mellem Morsø Kommune, Region Nordjylland og samtlige nordjyske kommuner gennem Kulturaftale Nordjylland. Alle parter forventes igen at bakke økonomisk op om Kulturmødet 2014. Dermed er der skabt et grundlag for at sætte arbejdet i gang.

Kulturmødet havde i 2013 et samlet budget på 2,1 mio. kr. For at sikre det økonomiske grundlag for næste års møde, vil arbejdsgruppen som noget af det første tage fat på fundraising og organiseringen af den folkelige debat-optakt til Kulturmødet 2014.

I løbet af foråret skydes optakten til Kulturmødet 2014 i gang med en række offentlige debatarrangementer over hele landet.

Kulturmødet 2014 finder sted 21. til 23. august.

Læs mere på www.kulturmoedet.dk