Kulturfest i Herning: Det kan du opleve

Der er planlagt 60-70 forskellige kulturelle aktiviteter i hele kommunen, når Herning Kommune for første gang holder kulturfest.

Selv om solen har været gemt væk på himlen i dag, står hele denne uge i solens tegn, når Herning for første gang holder kulturfest med temaet Tæt på solen. 

Inspirationen til Kulturfest kommer fra sidste år. Her blev hundredvis af balloner sendt til vejrs for at markere off road-festivalen, som var en del af Aarhus Kulturhovedstad 2017.

- Det var der, vi fandt ud af, at det at samle tropperne i vores kommune og præsentere i stort og småt, hvad man kan, det var folk faktisk rigtig glade for, siger Johs Poulsen (R), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Derfor fester hele Herning Kommune altså nu i uge 24, og det er med en masse aktiviteter for både store og små. I alt er der planlagt 60-70 forskellige kulturelle indslag til festen.

Festlighederne begyndte lørdag den 9. juni, og det hele kulminerer på torvet i Herning lørdag den 16. juni, hvor blandt andre Poul Krebs og Signe Svendsen sammen med lokale korsangere skal forsøge at synge solen frem.

Vi har samlet et udpluk af programmet nedenfor. Du kan hele programmet her.

Program for Kulturfest Herning