Kulden er på vej: Dette betyder alt, hvis bierne skal overleve vinteren

Efteråret har nu meldt sin ankomst, og det har skabt travlhed hos biavlerne.

Bierne skal nu gøres klar til vinter. Se i galleriet her, hvad efteråret betyder for flere andre fødevareproducenter i landsdelen.
Bierne skal nu gøres klar til vinter. Se i galleriet her, hvad efteråret betyder for flere andre fødevareproducenter i landsdelen.
Foto: Iris / Ritzau Scanpix

Blomsterne i naturen er afblomstret, og det betyder, at bierne trækker sig tilbage.

Det betyder også, at biavler Lasse Fuglsang har ekstra travlt, for forberedelsen til vinteren er et spørgsmål om liv og død for hans bier. Han har stader i og omkring Nationalpark Thy.

- Det med at gøre bierne klar til vinter er noget af det vigtigste i biavlen, for det er først til foråret man finder ud af, om man har gjort sit arbejde godt nok, siger Lasse Fuglsang.

Lasse Fuglsang har travlt, for det er vigtigt, at alle bierne bliver gjort fint klar til vinteren.
Lasse Fuglsang har travlt, for det er vigtigt, at alle bierne bliver gjort fint klar til vinteren.
Foto: Rigmor Sams, TV MIDTVEST

Livsvigtigt sukkervand

Biavleren har lige nu travlt med at få hentet den allersidste honning hjem, så produktionen kan blive afsluttet.

Men han skal også sørge for, at bierne kan klare vinteren.

I erstatning for den honning han slynger og tapper på glas, så skal bierne have sukkervand. Uden det kan de ikke klare den lange og kolde vinter, før de igen kan gå på jagt efter blomster.

TV MIDTVEST har fulgt en række fødevareproducenter gennem året. Læs hvordan de klarer efteråret i galleriet øverst i artiklen.

4:44