Kühnau tog første spadestik til nyt psykiatrisk hospital

I dag blev spaden stukket i jorden til det nye psykiatriske hospital i Gødstrup ved Herning.

De regionalpsykiatriske funktioner i Holstebro og Herning skal i fremtiden samles i Gødstrup ved Herning, og i dag tog Regionsrådets formand, Anders Kühnau, det første spadestik.

- Det kommer til at betyde, at vi får en ny og tidssvarende psykiatri for borgerne her i den vestlige del af Region Midtjylland, og det bliver rigtig positivt, fortæller socialdemokraten til TV MIDTVEST's reporter, der fulgte fejringen.

Hospitalet bliver 13.500 kvadratmeter stort og vil blandt andet indeholde 90 sengestuer, gårdhaver, sportshal, sanserum og 54 samtalerum.

Fællesarealerne skal bl.a. være med til at sikre, at de psykisk syge patienter har aktiviteter at foretage sig, mens de er indlagt. 

Skal både kurere fysisk og psykisk sygdom

Det nye psykiatriske hospital vil lægge tæt op ad Supersygehuset i Gødstrup, der netop nu er under opførsel, og det er bestemt ingen tilfældighed, forklarer Anders Kühnau:

- Det giver os en langt bedre mulighed for at behandle hele patienten - ikke bare de psykiske sygdomme, men også de fysiske sygdomme. På den måde har vi mere fokus på behandlingen af hele patienten. Det er selvfølgelig noget, som vi politisk har prioriteret.

Regionspsykiatrien i Gødstrup skal efter planen stå færdig i 2020.