Kühnau lytter til kritik: Blodpropbehandling bliver i Vest

Regionsrådsformand Anders Kühnau ændrer nu i sit spareudspil. Han vil alligevel lade blodpropbehandlingen blive i vest.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (Soc.dem) retter nu i sin spareplan efter massiv kritik.
Regionsrådsformand Anders Kühnau (Soc.dem) retter nu i sin spareplan efter massiv kritik.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Formand for Regionsrådet i Region Midtjylland, Anders Kühnau (Soc.dem.), præsenterede for nyligt sit udspil til, hvordan Region Midtjylland skal spare 295 millioner kroner over de kommende to år. Et udspil som har mødt kritik fra flere kanter, og som regionsrådsformanden nu er villig til at ændre. Blandt andet vil han lade blodpropbehandlingen blive i vest. 

- Jeg har lyttet til kritikken, og det giver faglig bedst mening at fastholde specialet i Vest, som dermed også flytter med til det nye sygehus i Gødstrup, siger han.

Han har bedt forvaltningen om at udarbejde et nyt forslag så Neurologien, herunder trombolysebehandlingen, bliver samlet i Vest i stedet for at flytte til Viborg.

- Specialerådet (lægefaglig instans) og Klinikforum (de enkelte hospitalsledelser) har udtalt sig. Og selv om der ikke er enighed her, så peger flertallet i rådene på at fastholde den akutte Neurologi i Vest, konstaterer formanden.

Han fastholder dog, at afdelingen for Urinvejskirurgi (Urologisk afdeling) fortsat skal flyttes fra Regionshospitalet i Viborg til den eksisterende afdeling i Holstebro og altså senere til Gødstrup.

- Det vil komme til at ramme Viborg hårdt, og bliver samtidig en udfordring i forhold til Vest, fordi der simpelthen ikke er plads til det hele i Gødstrup. Derfor skal vi udtænke en ny plan, så Viborg og borgerne her bliver tilgodeset på andre områder, og vi dermed får skabt en god balance i den fremtidige struktur, fastslår han.

Fortryder proces

Anders Kühnau lægger ikke skjul på, at han gerne havde set, at den politiske diskussion havde været anderledes. 

- Set i bakspejlet havde jeg gerne været den her proces foruden. Jeg ærgrer mig over, at der ikke var politisk enighed fra start i regionsrådet – som jeg havde lyttet mig frem til der var. Havde jeg vidst, der var så stor modstand, havde jeg naturligvis aldrig fremsat forslaget. Det er spild af tid, siger han.

Med de inputs han har fået de seneste dage, er han dog ikke i tvivl om, at ændringen i spareplanen er nødvendig. 

- Det her er den rigtige løsning – både fagligt og i forhold til en behandling, hvor hvert minut tæller, når borgere bliver indlagt med en blodprop i hjernen, slutter han.  

Se indslag fra denne uge om spareplanerne:

2:29
Flere politiske partier i Region Midtjylland lægger afstand til regionsrådsformandens spareudspil