Kuglepennesamlere mødes: Formanden har 400.000 kuglepenne

Lørdag mødtes Vestdanmarks Kuglepenne samlerforening for at fejre deres 30 års jubilæum. I Vildbjerg holdt de det årlige byttemøde.

Formanden for Vestdanmarks Kuglepennesamlerforening har verdens største kuglepennesamling.
Formanden for Vestdanmarks Kuglepennesamlerforening har verdens største kuglepennesamling.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Frimærker, fodboldkort og flotte glansbilleder. Der er mange ting, som man kan samle på, men i 30 år har nogle passionerede vestjyske samlere mødtes om noget helt andet. 

Vestdanmarks Kuglepennesamlerforening mødtes lørdag i Vildbjerg til deres årlige bytte- og årsmøde, hvor formanden for - og stifteren af - foreningen blandt andet var til stede. 

Finn Sørensen startede foreningen for 30 år siden, og han har verdens største samling af kuglepenne. Han har hele 400.000 styk i sin samling. Det startede alt sammen med et krus. 

- På et tidspunkt opdagede jeg, at jeg havde et krus fyldt med kuglepenne, og så synes jeg, det kunne være sjovt at finde ud af, hvor mange jeg kunne få fat i af dem, siger Finn Sørensen til TV MIDTVEST. 

Samlingen tog fart, da han mødte en kuglepennesamler fra Lemvig, som ikke havde lyst til at samle mere. 

- Vi lavede en byttehandel - Hans samling for en kasse Tuborg øl, og så var jeg i gang, siger Finn Sørensen. 

Han fortsætter med at samle på kuglepenne den dag i dag, for at se, hvor mange forskellige han kan få fat i, men der er også en anden ting, der holder ham kørende. 

- Det fællesskab, som jeg har fået ud af det med alle de gode venner, jeg har fået igennem alle de år, siger Finn Sørensen. 

Udover at have byttet kuglepenne, har kuglepennesamlerne haft auktion og amerikansk lotteri lørdag. 

1:02
Vestdanmarks Kuglepennesamlerforening fejrer 30 års fødselsdag i Vildbjerg