Krysantemumbombe hærger Herning-skole

En krysantemumbombe har i weekenden raseret et computerlokale på Herningsholmskolen. Op mod 20 computere er totalskadede, og bomben forvoldte store ødelæggelser på lokalet.

Ukendte gerningsmænd begik i weekenden groft hærværk mod 0. klassernes computerlokale på Herningsholmskolen.

Gerningsmændene smed et kanonslag ind i gennem et åbentstående vindue på førstesalen. Kanonslaget forvoldte mindre skader på lokalet - skaderne var til gengæld langt mere omfattende, da gerningsmændene bagefter smadrede en rude i stueetagen med en kampesten og herefter kastede en krysantemumbombe ind i lokalet.

Samtlige af lokalets 20 computere har fået store skader og er i følge skolens pedel lige til at smide i containeren. Bomben sprængte hul i gulvet og gav store skader på loftet, ligesom flere vinduer har rykket sig 10 cm og er ødelagte.

Kunne være gået helt galt

Det ødelagte rum har tidligere været gymnastiksal. Under linoleumsgulvet ligger der derfor trægulv - og det er et under, at der ikke er gået ild i noget.

- Vi ser meget alvorligt på det. Det er meget groft at knuse en rude og smide en krysantemumbombe ind i et lokale, og hvis det er drengestreger, så er de gået alt, alt for vidt, siger Bent Smedegaard, der er vicepolitikommissær ved politiet i Herning.

Eksplosionen kunne høres så langt som 15 minutter fra skolen, hvor en betjent bemærkede et ordentligt brag omkring klokken 23 lørdag aften. Politiet er på bar bund i sagen og modtager derfor meget gerne henvendelser i sagen - telefonnummeret er som sædvanligt 1-1-4.