Kryds i Containeren

Kryds i Containeren: Rygning på jobbet – skal kommunerne bestemme?

Der er igen lagt op til debat, når sundhed er på dagsordenen i andet afsnit af Kryds i Containeren.

Cigaret
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Når det kommer til rygepolitik, er der store forskelle i de midt- og vestjyske kommuner. I Struer Kommune er det forbudt at ryge i arbejdstiden, mens det i Thisted er op til de ansatte selv, om de vil ryge en cigaret i løbet af arbejdsdagen.

Men er det kommunernes ansvar at få borgerne til at stoppe med at ryge? Det er spørgsmålet i andet afsnit af Kryds i Containeren.

Og lige så stor forskel som der er på de kommunale rygepolitikker, lige så delte er meningerne om røgfri arbejdstid på genbrugspladsen i Skive.

- Jeg kan ikke se, at det er kommunens ansvar. Man må tage hånd om sit eget liv og helbred, lyder det fra servicemedarbejder på Skive Genbrugsplads, Ina Dønning.

Ikast-Brande er en af de kommuner, som endnu ikke har indført et totalt rygeforbud i arbejdstiden. Men står det til byrådskandidat Joan Højlund fra Socialdemokratiet i netop Ikast-Brande, så bliver det ikke ved med at være sådan.

- Borgerne har ret til at ryge, når de er hjemme ved dem selv. Men når de er ude i offentligheden og på offentlige steder, hvor det er kommunens bygninger, så skal der være rygeforbud, siger hun.

Se hele programmet her:

9:31
 

Mener du, det er kommunernes ansvar at stoppe med at ryge? Giv din mening til kende på Facebook eller herunder.