Krybskytter får bøde og frakendt jagttegn

To mænd er ved retten i Holstebro blevet idømt en bøde på 25.000 kroner hver. Derudover har de fået frataget deres jagttegn i to år.

To mænd har fået frakendt deres jagttegn og en bøde på 25.000 kroner hver for at skyde en kronhjort i oktober sidste år.
To mænd har fået frakendt deres jagttegn og en bøde på 25.000 kroner hver for at skyde en kronhjort i oktober sidste år.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/ Ritzau Scanpix

En bøde på 25.000 hver og en frakendelse af deres jagttegn i to år. Det var dommen for to mænd fra Husby ved Ulfborg, da de ved retten i Holstebro i dag blevet kendt skyldig i overtrædelse af jagtloven. Anklager Ulrik Panduro var tilfreds med dommen.

- Jeg er godt tilfreds med dommen. Jeg synes, at det sender et klart signal om, at det er uacceptabelt, siger Ulrik Panduro, der er specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

- Det bliver en dom, som man vil kigge på fremadrettet i lignende sager. Det er der slet ikke nogen tvivl om, siger han. 

Havde ført bilen med alkohol i blodet

I oktober sidste år skød den ene af de to mænd en kronhjort fra en Toyota Corolla på en mark i Husby. Den anden havde ført bilen i alkoholpåvirket tilstand. De to mænd havde siddet i den enes hus, hvor de havde indtaget alkohol. Her faldt snakket på kronvildt i området. De to mænd kører herefter ud for at lede efter kronvildt, og 300 meter væk fra huset skyder den ene en kronhjort efter solnedgang, hvilket ikke er lovligt. De havde derudover heller ikke ret til at drive jagt på området. 

De to havde begge kendt sig skyldige i forholdene, og ønsker ikke at anke sagen. 

Manden der førte bilen, har derudover fået en bøde 14.000 kroner for at køre bil i alkoholpåvirket tilstand.