Krudtlager i Karby

Lokalpolitiet i Thisted afslørede i går et større lager af kanonslag og krysantemumbomber i et hus i Karby. Manden bliver nu sigtet for at ville sælge det ulovlige fyrværkeri videre.

Krysantemumbombe2.jpg

Politiet konfiskerede i går et stort lager af ulovligt fyrværkeri i et hus i Karby på Mors. En 29-årig mand opbevarede 840 kanonslag og 16 krysantemumbomber i sit hus.

Det var et tip fra offentligheden der første politiet på sporet af den 29-årige mand.

- Vi kan kun advare mod at ligge inde med så store mængder ulovligt fyrværkeri. Det kan gå rigtig galt, siger politikommissær Andreas Søgaard fra lokalpolitiet i Thisted.

Ulovligt krudt flere stederSøndag aften viste vi, hvor let det er at skaffe ulovligt fyrværkeri her i landsdelen. På under et kvarter fik vi tilbudt ulovligt fyrværkeri på erhvervsuddannelserne i Herning, Skjern og Viborg samt på parkeringspladsen i Holstebro.

På tre af de fire skoler fik vi tilbudt krysantemumbomber - blandt andet en seks tommer bombe - som også blev fundet i Karby.

Krudtet skal ødelægges

Politiet har nu fjernet det store lager, og tilkaldt sprængningseksperterne fra Skive Kaserne. De skal have sprængt det store parti krudt på forsvarlig vis.

Manden bliver nu sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og for at ville sælge fyrværkeriet videre.

- Hvis man sælger, og især hvis man sælger til børn, så kan det få katastrofale følger, siger Andreas Søgaard.

Se i videoen politiet fortælle hvor farligt det ulovlige fyrværkeri er.

0:38