Kroppen er slidt: Skjern-håndboldspiller indstiller karrieren

To opslidende kræft-forløb har tæret hårdt på Daniels Svenssons fysik

Daniel Svenssons krop siger stop efter 17 år som håndboldspiller og to opslidende kræftforløb
Daniel Svenssons krop siger stop efter 17 år som håndboldspiller og to opslidende kræftforløb
Foto: Skjern Håndbold

Efter to opslidende kræft-forløb og et langt liv på håndboldbanen, vælger den 35-årige Skjern-spiller, Daniel Svensson, nu helt at indstille karrieren.

- Jeg er kommer til den erkendelse, at jeg har svært ved at være den håndboldspiller jeg rigtig gerne vil være, og føler, at jeg må gå på krompromis med mig selv. Derfor er det tiden at stoppe, siger Daniel Svensson til TV 2 Sporten.

Daniel Svensson erkender, at 17 år som håndboldspiller har tæret på kroppen. Dertil kommer to hårde sygdomsforløb med lymfekræft. Ganske vist, er spilleren fra Skjern kureret for kræften. Men fysikken er alligevel ikke den samme som tidligere. 

- Mine lunger og mine organer har haft svært ved at følge med det at være elite-mindet og skulle træne hver dag. Min restitutionsperiode er blevet meget længere, og jeg føler ikke, jeg kan yde det samme, som jeg kunne før, siger Daniel Svensson.

Den nu snart forhenværende håndbold-spiller understreger, at han ikke ønsker at ende som "ringvrag". Derfor bliver stikket nu trukket.

Daniel Svensson har spillet de seneste fire sæsoner i Skjern. Klubben tilbød ham en kontrakt tilbage i 2013, selv om han på daværnde tidspunkt allerede var ramt af kræft.  

Til sommer bliver det så et farvel til spillet på banen, men ikke et definitivt farvel håndbolden. Svensson skal nemlig være ekspert-kommentator for TV2 Sport, i forbindelse med transmissioner fra den danske liga.

- Håndbold er det, der har fyldt allermest i mit liv. Jeg startede som fire-årig, og jeg elsker sporten. At få lov til at blive en del af det fede team hos TV 2, og kommentere håndbold, det er lidt af en drøm, slutter Daniel Svensson. 

Ud over jobbet som håndbold-ekspert, skal Daneisl Svensson også være direktør i en fond, der hjælper børn i nød.