Kronprinsesse Mary på besøg i Holstebro

H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for Børnehjertefonden, og derfor er hun torsdag på besøg i Holstebro. Kronprinsessen uddeler forskningslegater og igangsætter et sundhedsprojekt.

Der er fint besøg i Holstebro torsdag. H.K.H Kronprinsesse Mary bruger hele formiddagen i byen, i forbindelse med hendes arbejde som protektor for Børnehjertefonden og Hjerteforeningen.

Dagen startede i daginstitutionen Koglehuset, hvor Kronprinsessen var med til at kickstarte et fælles sundhedsprojekt. Sundhedsprojektet hedder "Fra viden til vaner", og er et samarbejde mellem Børnehjertefonden, Hjerteforeningen og Holstebro Kommune der skal bekæmpe ulighed i sundhed.

- Det har en helt fantastisk betydning for projektet af Kronprinsessen er her. Det betyder meget for dem, der skal arbejde med projektet de næste år, at hun kaster glans over det. Det er helt enestående, siger borgmester H.C. Østerby.

Legater til forskningsarbejde

Klokken 11:30 skal Kronprinssen uddele tre forskningslegater i Musikteatret. Børnehjertefonden uddeler hvert år legater til forskningsarbejde inden for hjertesygdomme, der rammer børn. Hvert år fødes ca. 600 danske børn med hjertesygdom.