Kronprinsen til midtjysk adventurerace

Det var under stor bevågenhed, at kronprinsen i går besøgte Silkeborg, da et stort adventurerace løb af stablen.

Silkeborg forsøger at komme på landkortet som Danmarks outdoor-hovedstad. Lørdag fik byen royal hjælp til at skabe fokus på netop det, da kronprins Frederik deltog i det årlige adventurerace.

Og det gik ikke ubemærket hen, "Frede" lagde vejen forbi Silkeborg.

- Det er da en begivenhed, man skal ud og se. Og det er selvfølgelig vores kronprins, der trækker, forklarede Inger Larsen, der selv bor i Silkeborg.

Hvordan virkede han, synes du?

- Han virkede afslappet, og jeg tænkte - hold da op, at stå der med alle de blitzer omkring sig. Hvordan kan han være så afslappet?, lød det fra Inger Larsens plads på tilskuerpladserne.

Kronprinsen og hans hold deltog i den hårdeste deltagerkategori ved løbet, der går under navnet Yeti Adventurerace Challenge Silkeborg. Holdet kom i mål efter 17 timer.

Royal branding er vigtig

Det var ikke kun tilskuerne langs ruten, der vilde med det royale besøg. Også løbets arrangør var svært begejstret over kronprinsens deltagelse.

- Når vi har kronprins Frederik med, så får vi jo en setting, der er fantastisk, fordi det bringer så meget mere med sig. Det bringer en masse publiukum og selvfølgelig noget medieomtale, der kan få sporten udbredt, lød det fra løbsarrangør, Jesper Valbak.

Ud over at rapelle, sejlede deltagerne i kajak på Gudenåen, klatrede op ad husvægge og skød med bue og pil.

 

TV MIDTVEST havde selvfølgeig et hold på pletten. Se indslaget her:

Kronprins Frederik gæstede i dag landsdelen, da han deltog i sit første adventure race i Silkeborg.

Følger du med fra appen, finder du i stedet inslaget i toppen af siden!)