Kromand husker Prinsen: - Han turde have sine holdninger

Kromand Jens-Peter Skov lærte prins Henrik at kende gennem adskillige serveringer for kongehuset.

Minderne står i kø, når Jens-Peter Skov snakker om prins Henrik.

- Han har faktisk engang taget mig i kinderne og nærmest løftet mig op, fordi han ikke syntes, bønnerne var kogt nok. Andre syntes så, at de var kogt rigeligt, griner han.

quoteHan turde have sine holdninger, og han turde også tage tæskene for at være lidt i frontlinjen.

Jens-Peter Skov, Sallingsund Færgekro

Kroejeren fra Sallingsund Færgekro har serveret for Prinsen ved adskillige lejligheder. Det første royale selskab, han stod for, var prins Joachims bryllup med Alexandra. Her serverede han ved Prins Henriks bord, og siden er det gået slag i slag med at levere mad til jubilæer, jagter og meget andet. 

- Det har været en oplevelse for mig. Vi var ikke altid enige, og vi kunne godt komme op og toppes, men han var fantastisk inspirerende at arbejde med. Han var meget jævn og nem at arbejde med for os i faget, siger Jens-Peter Skov.

En meningernes mand

Gennem årene lærte han prins Henrik at kende som en mand ved sine meningers mod.

- Han var en mand, der slog ud med arme og ben og havde en mening om det hele. Men han turde have sine holdninger, og han turde også tage tæskene for at være lidt i frontlinjen. Han var ikke bleg for at give udtryk for, hvem han var eller hvad han ville, siger kromanden.

Ifølge ham havde Prinsen en hukommelse som en elefant, og han kunne godt finde på at minde folk om fejl, de havde lavet for længe siden. Men kritikken var altid kærlig ment.

- Han var altid personlig, og kom altid hen og talte med dig. Når jeg havde lavet mad, sagde han altid tak og tilføjede så, hvordan han ville have gjort det anderledes - men han gjorde det. Han var den person i kongehuset, som huskede, at det er os, der står ude bagved, som får tingene til at køre. Han var krævende, men han glemte os aldrig, siger Jens-Peter Skov.

Kromand Jens-Peter Skov fortæller om, hvordan han oplevede prins Henrik.
Se indslaget om Jens-Peter Skovs minder med prins Henrik.