Kroen brændte - men de lokales hjælp får Jeanette og Kenneth til at kæmpe videre

Forpagterne på Humlum Kro er overvældede over den store hjælp, de har fået, siden kroen brændte.

Jeanette og Kenneth Thomsen.
Jeanette og Kenneth Thomsen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Når nøden er størst, er hjælpen nærmest.

Sådan lyder et gammel ordsprog, og at der er noget om snakken, kan Jeanette og Kenneth Thomsen i den grad bekræfte.

Det unge par er forpagtere af Humlum Kro nord for Struer.

Kroen blev i mandags ramt af en omfattende brand, som raserede bygningerne indvendigt.

Og så var det, at borgerne tilbød en hjælpende hånd.

- Det er så rørende og overvældende at mærke, hvordan folk står sammen her i Humlum. Vi er tilflyttere og har kun boet her i kort tid, så det er fuldstændig fantastisk, at de viser så meget kærlighed, siger Jeanette Thomsen.

Det unge par fortæller, at folk ringer og skriver for at tilbyde hjælp med stort og småt. På Facebook-gruppen Hjælp Humlum Kro kan man også byde ind med en hjælpende hånd.

- Vores datter fyldte tre år forleden, men vi havde ikke overskud til at bage en kage, som hun kunne have med i børnehaven. Og så var der nogen, der lavede en lyserød kage. Sådan en lille gestus betyder mere, end man nogensinde kan forestille sig, siger Kenneth Thomsen.

 
 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Sammen står man stærkest

En af dem, der er klar med en hjælpende hånd, er Kasper Andersen. Da kroen brændte, hjalp han for eksempel med at passe parrets børn. 

- For mig er det en helt naturlig ting. Om det er nogen, jeg kender eller ikke kender, det gør ingen forskel. Sammen står man stærkest. Jeg hjælper gerne, når det er nødvendigt, siger han.

Jeanette og Kenneth Thomsen flyttede til Humlum fra Vejle  og overtag forpagtningen af kroen den 1. marts, og de håber, at de kan blive i byen og fortsætte med at drive kro. Foreløbig er der lavet en aftale om, at de midlertidigt kan låne lokaler i det tidligere plejehjem, så de kan drive restaurant og holde selskaber. 

- De sidste dage har været en følelsesmæssig rutsjebane. Man ser sit livs drøm være ved at brænde væk, og nu skal vi så til at finde ud af, hvad der så skal ske.

- Det har virkelig været nogle hårde dage. Vi er blevet sat på prøve, men hjælpen giver os mod til at kæmpe videre, siger Jeanette Thomsen.

2:23