Kritiseret cykelsti laves – men naivt at tro, at alle steder repareres

Når der skal forhandles budgetter i kommunerne, kan det være svært at prioriterer cykelstier over eksempelvis ældreområdet.

Jens Peder Hedevang (V) er formand for Teknik og Miljø i Skive Kommune.
Jens Peder Hedevang (V) er formand for Teknik og Miljø i Skive Kommune.
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

Cykelstier rundt omkring i Midt- og Vestjylland har de seneste dage været til debat. Nogle steder er de i så dårlig forfatning, at det kan være farligt at cykle på dem.

Det måtte Tonny Lauridsen fra Holstebro mærke på egen krop, efter han styrtede på sin cykel og brækkede både kraveben og håndled på en hullet cykelsti i Holstebro.

Efterfølgende har flere skrevet til TV MIDTVEST og tippet om andre dårlige cykelstier. Flere af disse tips handler om et specifikt sted i Skive: Resenvej.

Det kommenterer Jens Peder Hedevang (V), der er formand for Teknik og Miljø i Skive Kommune, nu på, og der er godt nyt til cykellisterne.

- Resenvej står for totalrenovering fra 2020 og frem til 2022/2023. Der regner vi med at komme gennem Resenvej med ny vej, nyt fortov og ny forskønnelse. Selvfølgelig skal cykelstier også have samme tur, siger formanden.

Men selvom cykelstien allerede nu er hullet, så kommer arbejdet ikke til at starte tidligere.

- Vi går ikke i gang med at prioritere Resenvej nu, når vi er ved at få lavet tegninger på, hvordan den skal forskønnes. Det bliver en pulje, der bliver afsat over de næste totre år, og så bliver den faktisk lige så god som ny, som vi er ved at gøre ved Viborgvej nu, lyder det fra Jens Peder Hedevang.

Prioriterer cykelstier højt

I Skive Kommune, hvor Jens Peder Hedevang er ansat, prioriterer de cykelstierne højt. Men når der skal kæmpes til budgetforhandlinger med blandt andet ældreområdet og skole- og socialområdet, så ender det ofte med, at der kommer færre penge ind, end der reelt er brug for til at lappe eksempelvis cykelstier sammen.

- Vi gør det, vi kan, for at få nogle penge afsat til cykelstier. Det, synes vi, er vigtigt. Men vi synes også, at vi skal have nogle gode forhold for de ældre og vores skoler. Vi skal have det hele til at gå op, siger formanden.

Af samme grund kan han ikke sikre, at lige så snart, en cykelsti er gået en smule i stykker, så bliver den lavet.

- Nej, det ville være for naivt at tro, at alle cykelstier er i tip-top orden. Der vil løbende være noget, der er ringe og blive nedbrudt. Og så er det ligesom med veje, hvor man en gang i mellem får lagt et nyt slidlag på. Det gør vi også med cykelstier. Når vi får en melding om, at der er noget, der er rigtig ringe, så får vi nogle ud for at se på det. Så får vi det prioriteret ind, og så prøver vi at tage dem, der er ringest først, men det er embedsmænd, der kommer med den vurdering.

2:41
Cykelstierne mange steder i Midt- og Vestjylland er under kritik. Nogle steder bliver der nu sat ind for at gøre dem bedre.