Kritiseres for brutal aflivning af smågrise

Anima langer ud efter dansk landbrug for brutale metoder, når syge smågrise bliver aflivet. Holstebro-landmand erkender metoden (foto: screenshot af tysk video).

150225aflivning.jpg

Dyrevelfærdsorganisationen, Anima, har offentliggjort en video på sin hjemmeside, som viser noget hårdhændede metoder ved aflivning af smågrise.

- Vi synes, det er rigtig vigtigt for forbrugerne at se, hvad der foregår i dansk landbrug, for det man ser i den tyske video er identisk med det, der foregår i Danmark, fortæller kommunikationschef Thorbjørn Schiønning fra Anima.

Erkender aflivningsmetoden

Metoden er godkendt og anbefalet af Dyreværnsrådet og en almindelig anvendt måde at slå de syge smågrise ihjel på.

- Dyrene har det jo ikke værre ved at blive slået ihjel på den her måde end via en sprøjte, siger Ejnar Thomsen fra Holstebro, der er svineproducent og bestyrelsesmedlem i Videncenter for Svineproduktion.

Det anslås, at tre-fire procent af de nyfødte grise, bliver aflivet som i den tyske video, hvor vi advarer mod voldsomme billeder. Se den her.

0:51
Flere dyreværnsorganisationer retter nu en skarp kritik mod danske landmænd for at aflive smågrise ved at slå deres hoved mod staldens betongulv.