Kritisable forhold hos rengøringsfirma

Arbejdsopgaverne hos Absolut Rengøring har været så krævende for de ansatte, at de ikke har kunnet leve op til dem.

rengoering_0.jpg

Lilly Kjerstine Hansen har tidligere været ansat ved rengøringsfirmaet lige indtil arbejdspresset blev for stort. På kun en halv time skulle hun rengøre tre toiletter, et køkken, et spiserum, tre legerum, et tekøkken, et fælles legerum og et kontor.

- Man kan ikke holde til det der pres hele tiden og vide, at du ikke gør tingene godt nok alligevel. Du bliver nødt til at gå fra det, selvom det er beskidt. Du er nødt til at lukke øjnene, siger hun til TV MIDTVEST.

3F i Viborg har siden november sidste år modtaget 90 sager fra tidligere ansatte ved rengøringsfirmaet. De mange henvendelser drejer sig ikke kun om dårlige arbejdsforhold.

- Det har i mange situationer været tale om, at rengøringsassistenterne ikke har fået løn for de timer de har arbejdet. Det handler om manglende aflønning for merarbejde og manglende aflønning for overtid. Det burde have været i orden fra starten af, siger Stanley Bach Mortensen, formand for 3F i Viborg.

3F: Det er en ommer for Viborg Kommune

Stanley Mortensen er langt fra tilfreds med kommunens håndtering af rengørings-sagen.

- Det her er simpelthen uholdbart. Det er en ommer for Viborg Kommune, siger han.

Absolut Rengøring mener selv, at de overholder overenskomsten, men er klar over, at der har været problemer med lønningerne.

- Vi ved, at der har været problemer med feriepengeudbetalingen. Den skulle Viborg Kommune selv have stået for, men vi fik opgaven. Vi arbejder målrettet for at få det bragt i orden, og vi har en god dialog og kontakt med 3F, siger Charlotte Bech Gehlsen, driftschef ved Absolut Rengøring i Viborg.

Absolut Rengøring stod for rengøringsarbejdet på Søndre Skole, som i sidste uge blev meldt til Arbejdstilsynet, fordi skolen var beskidt.