Kritik: Politidirektør taler usandt

Politiassistent fra Viborg kritiserer politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard for ikke at fortælle sandheden om politireformen – det gør de ansatte frustrerede.

Politiassistent Steffen Mogensen fra Silkeborg Politi kritiserer ledelsen i Midt- og Vestjyllands Politi for ikke at fortælle sandheden om politireformen. Han mener, at politidirektør Jens Kaasgaard har sendt tal ud, der viser, at reformen har haft en positiv effekt. Men ifølge Steffen Mogensen er talene ikke altid retvisende, og gør ham og kollegerne frustrerede.

- Vi er lammet af, at vores ledelse melder ud, at det går så godt. Men virkeligheden er altså en anden, set fra mit synspunkt, siger Steffen Mogensen til TV/MIDT-VEST.

Steffen Mogensen har tidligere rettet intern kritik af reformen. Og han har kunnet mærke, at han ikke står alene. Bunker af støttende mails fra kolleger af væltet ind i hans inbox.

- Jeg og mine kolleger føler, at vi ikke kan yde den samme service, vi kunne før, siger Steffen Mogensen.

Kritik har sin pris

Midt i april blev vicepolitikommissær Jørgen Dalsgaard fra Silkeborg Politi degraderet umiddelbart efter, at han ytrede sig negativt om ledelsen i Midt- og Vestjyllands Politi. Men det frygter Steffen Mogensen ikke sker for ham:

 - Jeg er nede i bunden af pyramiden og kører på mine sidste år. De kan ikke degradere mig, og hvis de vil prøve at tvangsforflytte mig, så må de jo det, siger Steffen Mogensen.

Du kan høre politidirektør Jens Kaasgaard svare på kritikken i vores udsendelse 19.30.

Her er et interview med Steffen Mogensen, hvor han uddyber kritikken, og fortæller, hvordan hans hverdag er ændret: