Kritik af turister: - Kan vi selv være her i fremtiden?

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der stort fokus på turister. Men en af de lokale mener, at kommunen er ved at have nået smertegrænsen.

Jonna Odgaard fra Ringkøbing mener, at Kommunen er ved at nå sine grænser for, hvor mange turister, der er er plads til.
Jonna Odgaard fra Ringkøbing mener, at Kommunen er ved at nå sine grænser for, hvor mange turister, der er er plads til.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Normalt er turisme livgivende og positivt for en by. Men en af de lokale påpeger nu, at turismesucces også kan blive for meget. 

Jonna Odgaard bor i Ringkøbing, og de seneste år har hun oplevet, hvordan der er kommet flere og flere turister til kommunen. Ifølge hende er Ringkøbing-Skjern ved at have noget grænsen for, hvor mange turister der er plads til.

- Det er på tide, at vi begynder at diskutere, hvornår har vi nået grænsen for, hvor mange turister vi kan kapere i kommunen, siger Jonna Odgaard.

Hos kommunen er man dog ikke af samme opfattelse. Her mener man, at der er plads til endnu flere turister.

- Det kan udvikles meget mere. Og det gør vi rigtigt meget for her i vores kommune, siger John G. Christensen, Socialdemokratiet, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.  

Nordeuropas største badeland til Vestkysten 

Indtil videre har der da heller ikke været ret meget kritik af de mange turister i kommunen, hvor der i øjeblikket arbejdes på at få realiseret Søndervig Feriepark. Ferieparken vil placere Nordeuropas største badeland og 500 nye sommerhuse i kommunen.

- Når dét (Søndervig Feriepark, red.)  bliver realiseret, så bliver det endnu værre. Og kan vi så være her selv?, spørger Jonna Odgaard.   

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget forstår godt Jonna Odgaards frustration. Alligevel har Kommunen ikke planer om at ændre kurs.

- Jeg synes, at det er helt fair, at der er nogen der synes, at vi er ved at nå en mæthedsgrad. Men det betyder nødvendigvis ikke, at vi ændrer holdning, siger John G. Christensen.   

Ringkøbing Skjern Kommune er den tredjemest besøgte Kommune i Danmark. Hvert år overnatter 3,7 millioner turister i Kommunen. De fleste af dem, er tyskere.

2:21
Se indslaget om kritikken af turister i Ringkøbing-Skjern Kommune