Kritik af skolebesparelser i Struer Kommune

Det er at arbejde stik i mod Folkeskolereformen, når Struer Kommune vil fjerne alle lederne i byens SFO'er, mener fagforeningen BUPL.

Laererstress.jpg

Byrådet i Struer Kommune har besluttet, at der skal skæres 3,4 millioner kroner på børneområdet, uden at de vil lukke nogle institutioner. I stedet vil man forsøge at finde hele besparelsen ved at skære ned på antallet af ledere i SFO’erne.

- Det er ikke en nem øvelse, det siger sig selv. Det er ikke et udtryk for, at vi har ledere, der ikke har noget at lave, det har de alle sammen. Vi gør det ved, at vi fjerner ledelseslaget i SFO'erne, og så overdrager vi den til skolen, hvor det i dag er dagtilbud, og så reducerer vi i ledelsen på alle vores matrikler, siger Steen Jakobsen, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Struer Kommune.

Men det er en helt forkert vej at gå, mener de blandt andet i pædagogernes fagforening BUPL.

- Det strider stik imod folkeskolereformens intentioner og alt det nye, der skal ske i folkeskolen, hvor pædagogerne skal have nye opgaver, det skal der være noget ledelse til at lede. Vi har aftalt med KL, at det ikke bare er muligt at flytte vores ledelsesdel væk fra skolen i en hel kommune, siger Ivan Holck Jensen, der er formand for BUPL i Midt- og Vestjylland. 

Han bakkes op af formanden for skolebestyrelsen på Bremdal Skole, Jakob Thorgård.

- Det synes vi ikke er den optimale løsning, det er pædagoger, der som udgangspunkt er mest kompetente til at lede i en SFO, siger han.

Den kritik vedkender Steen Jakobsen sig ikke. 

- Jeg mener, det er skudt noget ved siden af. Skoleledere er jo også pædagogiske ledere, og det kan de sagtens få til at hænge sammen. Det kan give nogle andre muligheder i forhold til folkeskolereformen, i forhold til den åbne skole og i forhold til valgfag, så den bekymring kan jeg slet ikke se, siger han.

På Bremdal Skole så formanden for skolebestyrelsen helst, at man i stedet havde slået flere skoler sammen og lavet en fælles ledelse.

- Jeg frygter, at det går ud over børnene, fordi det er lærerne, der i sidste ende kommer til at lave nogle af de opgaver, som lederne skulle have lavet, siger Jakob Thorgård.

2:06
Det er at arbejde stik i mod Folkeskolereformen, når Struer Kommune vil fjerne alle lederne i byens SFO'er, mener fagforeningen BUPL