Kritik af byråd på skrump

Antallet af politikere i Skive skæres ned fra 31 til 27 - kritikere frygter, at det vil gøre det svære for de mindre samfund at blive repræsenteret.

Skive Kommune skilt 2.jpg

Det foregik ikke uden sværdslag, da et flertal af politikerne i Skive Kommune tirsdag aften besluttede at skære antallet af byrådsmedlemmer ned fra 31 til 27.

De radikale, Dansk Folkeparti og SF stemte imod. SF ville gerne have skåret antallet endnu længere ned, mens Dansk Folkeparti og de radikale helt var imod at skære i antallet af folkevalgte.

De frygter, at det vil gøre det svært for de mindre partier og de mindre samfund at blive repræsenteret - og at arbejdspresset på de tilbageværende politikere vil stige.

- Vi ønsker en bred repræsentation i byrådet, både geografisk og politisk. Man må aldrig spare på demokratiet, siger de radikales medlem af økonomiudvalget, Ditte Staun.

Borgmester Flemming Eskildsen (V) deler ikke frygten for, at nedskæringen vil gå ud over de små samfund. Han henviser til, at da man dannede den nye Skive storkommune, fik Skive by seks pladser i byrådet og landområderne fik 25.

Ditte Staun fortæller her, hvorfor de radikale stemte imod forslaget om at skære antallet af byrådsmedlemmer i Skive fra 31 til 27:

1:16
Ditte Staun om mindre byraad

Borgmester Flemming Eskildsen (V) deler ikke de radikales frygt - hør her hvorfor:

2:09
Flemming Eskildsen om mindre byraad