Kristina mistede bror i fartulykke: Min familie er ødelagt

Høj fart dræber. Det ved Kristina Vestergaard fra Holstebro alt om. For syv år siden mistede hun sin bror i en fartulykke

4:59
Det har været rigtig hårdt for Kristina Vestergaard og hendes familie at miste Kristinas bror i en fartulykke.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

For syv år siden mistede Kristina Vestergaard fra Holstebro sin storebror i en trafikulykke. Han blev 25 år gammel.

- Jeg tænkte bare, det her, det sker ikke for mig. Det sker for naboen. Min storebror kan ikke dø. Men det kunne han, fortæller hun. 

Ulykken skete, da hendes bror kom kørende på motorvejen fra Silkeborg mod Herning, og tog en afkørsel for at komme til Holstebro. Her mister han kontrollen over bilen og kører frontalt ind i autoværnet.

- Grunden til, at det går så galt, er selvfølgelig, at han kører alt for stærkt. Man må køre 90 på den her strækning, og politiet har fortalt, han kørte 110-120, forklarer Kristina Vestergaard, der efterfølgende har brugt - og stadig bruger - lang tid på at bearbejde sorgen.

- En ting er, at man selv er ødelagt. Det er rigtig hårdt at miste sin storebror. Men det er jo hele min familie, der er ødelagt. Og det er rigtig hårdt at se sine forældre have det så skidt. Og især den der tanke om, får jeg dem mon nogensinde at se smile igen? Det gør fandme ondt.  

Forstår ikke unges fartpral

En af de seneste tendenser blandt unge, er såkaldt fartpraleri. Unge, som filmer, at de kører alt for stærkt - og derefter lægger videoen ud på de sociale medier.

Ren idioti, lyder den klare melding fra politiet, som også har haft held af at få frakendt en ung mand kørekortet, på beggrund af en facebookvideo. Videoen viste, at hans speedometer blev presset i bund på 240 kilometer i timen.

Heller ikke Kristina Vestergaard forstår den nye trend.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, det skal hypes på nettet. At man gør noget, som udsætter sig selv og faktisk også andre for fare. For man er altså ikke alene på de veje, når man kører så stærkt. 

Der sidder altid nogen, på bagsædet

Og så er der også altid de pårørende, der bliver berørt, hvis noget går galt, når man vælger at køre for stærkt.

- De glemmer lidt, de altid har nogen på bagsædet. Man er aldrig alene, når man er ude at køre. Det er jo ikke min storebror, det her er gået ud over. Det er alle os, der sidder tilbage. Og det tror jeg, de unge mænd glemmer, når de sidder i den der bil og bare trykker på speederen.