Fejret med konfetti og klapsalver: Kristiane kan løbe med titlen som Danmarks bedste kollega

Kristiane Filtenborg Johannsens kolleger overraskede hende med nyheden om, at hun er i finalen i kampen om at blive Danmarks Bedste Kollega.

Kristiane Filtenborg Johannsen er en af 10 finalister, der kandiderer til titlen som Danmarks Bedste Kollega.
Kristiane Filtenborg Johannsen er en af 10 finalister, der kandiderer til titlen som Danmarks Bedste Kollega.
Foto: Jens Bach

Med konfetti, klapsalver og lagkage blev underviser i Business afdelingen på Skive College, Kristiane Filtenborg Johannsen, tirsdag eftermiddag overrasket af sine kolleger.

Hun er nemlig én af 10 finalister, der er med i opløbet om at blive Danmarks Bedste Kollega 2019.

- Det var meget overraskende. Det har jeg slet ikke forventet eller forudset, lød det fra hovedpersonen selv. 

Det er femte gang, at HK uddeler prisen. I år er flere end 2000 personer blevet normineret. Men nu er feltet kogt ned til 10. 

Kristiane Filtenborg Johannsen vidste godt, at hun var blevet indstillet, men først i dag fandt hun ud af, at hun er med i finalen. 

- Jeg synes, at det er flot, at jeg har nogle kolleger, der bruger tid på at sætte sig ned og få skrevet nogle ord om en anden person. Jeg synes. at det er en stor kadeau. Det varmer rigtig meget. Det er jeg super glad for.

- Vi er et godt team. Vi hjælper hinanden og sparrer med hinanden. Vi har det rigtig godt, siger finalisten.

0:08
Der var knald på, da kollegerne affyrede konfettirør i kantinen på Skive College.

Kollega: - Hun har været der hele tiden

Det er kolleger, der kan indstille hinanden til prisen.

Bag Kristiane Filtenborg Johannsens norminering står Birgitte Madsen. Hun er ligeledes underviser i Business afdelingen på Skive College, og de to lærer-kolleger arbejder tæt sammen.

- Siden dag ét, hvor jeg trådte ind her for fire år siden, har hun været den, der har været der hele tiden. Vi har to vidt forskellige baggrunde - hun har været slagter, og jeg har været skolelærer - men det klingede bare for første færd, og vi har været gode til at samarbejde.

- Hun havde mere erfaring i den her verden, end jeg havde, så det har været perfekt fra start. Hun har bare haft alle de gode idéer og været god til at hjælpe, siger Birgitte Madsen.

Udover æren får vinderen af prisen også et gavekort på 25.000 kroner til et arrangement sammen med sine kolleger. Danmarks Bedste Kollega kåres den 12. november i København.