Kristian Pihl i kontakt med minister efter epilepsi-indslag

Skærpede regler fra EU betyder, at hvis man får epilepsi-medicin, må man ikke køre bus eller lastbil.

150618Pihl.jpg

Før var det et krav, at epilepsi-patienter skulle tage deres medicin for at få fornyet kørekortet. Nu skal de tværtimod have været medicinfri i 10 år. Det betyder, at nogle mister deres kørekort, selvom de ikke har haft et anfald i mange år.

Det er skærpede regler fra EU, som forbyder folk på epilepsi-medicin at køre bus eller lastbil. Det har fået transportordfører Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre til at skrive til transportministeren.

Han vil have ministeren til at kigge på reglerne.

- Jeg vil gerne bede om din vurdering af mulighederne for at bløde op på den i 2012 gennemførte bastante opstramning af reglerne for symptomfrie epilepsipatienters kørsel med kørekortsgruppe 2 (bus og lastbil) – under skyldig hensyntagen til trafiksikkerheden. Herunder vil jeg gerne have din vurdering af mulighederne for en lempelig overgangsordning i lyset af den nye 10 års krav, skriver ordføreren i et brev til ministeren.

Ingen anfald i 25 år

Tirsdag kunne TV MIDTVEST fortælle om lagermedarbejderen Jan Dalsgaard fra Møldrup, som ikke har haft et epilepsi-lignende anfald i 25 år. Han har hver gang fået fornyet sit kørekort, men ikke denne gang.

Jan Dalsgaard er heldig at have fået et andet job på sin arbejdsplads, hvor det ikke er nødvendigt med lastbilkørekort. Det er dog hårdt for lagermedarbejderen at se andre køre med lastbilen. Han håber, at han en dag kan vende tilbage til rattet, og det bliver der måske en chance for efter transportordførerens brev. 

1:50
Skærpede regler betyder, at lastbilchauffører ikke længere kan få fornyet deres kørekort, når de får epilepsi-medicin.