Kristian Pihl: Det er ikke bare klynk

Venstre-politiker vil have undersøgt personale-situationen forsvaret. Men har ingen penge til at løse problemet.

100715KristianPihl.jpg

Det er meget alvorligt, at hver femte ansatte i forsvaret overvejer at finde sig et nyt arbejde på grund af et stort arbejdspres.

Sådan lød det onsdag aften fra Venstres medlem af forsvarsudvalget, Kristian Pihl Lorentzen, da han i TV MIDTVEST kommenterede situationen i forsvaret.

Den konkrete anledning var et indslag fra Flyvestation Karup, hvor tillidsmændene fortalte om stor mangel på personel - og trætte og frustrerede medarbejdere.

- Der er virkelig grund til at lytte, når forsvarets personel i Karup, Skive, Holstebro og andre steder kommer med sådan nogle meldinger. Forsvarets personel er utroligt loyale og pligtopfyldende. Og der er grund til at lytte, når de kommer med sådanne meldinger. Det er ikke bare klynk, sagde han.

Venstre-politikeren sagde dog også, at han står ved det seneste forsvarsforlig, der betød store besparelser. Og at han ikke har ekstra penge, der kan lette situationen for de pressede medarbejdere.

- Vi må have afdækket helt konkret, hvad er det folk oplever som et problem - og så have kortlagt det. Og så må vi sammen med forsvarets ledelse have foretaget nogle justeringer.

2:36