Kristian Jensen tager ansvar for fejl i SKAT

Tidligere skatteminister tager ansvar for skattefejl.

Kristian Jensen 3.jpg

Kristian Jensen (V) påtager sig ansvaret for de fejl om boligskat, Skat lavede i hans tid som skatteminister.

I årevis har danske boligejere betalt for meget i ejendoms- og boligskat, da Skat har begået fejl i den offentlige ejendomsvurdering, og nu påtager tidligere skatteminister Kristian Jensen (V) sig sin del af ansvaret.

- Jeg tager ansvar for de fejl, jeg har begået som skatteminister. Jeg tager ansvaret for det, og det beklager jeg.

- Hvis der er danskere, der har betalt for mange penge i ejendomsskat, skal de have deres penge tilbage, siger Kristian Jensen.

I en beretning onsdag præsenterede Rigsrevisionen en sønderlemmende kritik af den offentlige ejendomsvurdering i Skat, hvor der for eksempel i 2011 var fejl i tre ud af fire ejendomsvurderinger.

Skat vurderer over 1,7 millioner ejerboliger i ulige år og cirka 500.000 erhvervsejendomme i lige år.

Rigsrevisionen oplyser, at de massive problemer med de offentlige ejendomsvurderinger flere gange er havnet på den ansvarlige skatteministers bord i perioden 2009-2012.

Her har foruden Kristian Jensen også Troels Lund Poulsen (V) og Peter Christensen (V) samt de to SF'ere, Thor Möger Pedersen (nu S) og Holger K. Nielsen, besiddet skatteministerposten.

- Jeg var ikke bevidst om, at man har foretaget så fejlagtige ejendomsvurderinger.

- Jeg havde fået forelagt, at der var problemer, og min løsning var så, at man erstattede det med et helt nyt system.

- Det vedtog vi så også lige inden valget, at det skulle. Men det har den nuværende regering trukket tilbage, siger Kristian Jensen, der nu efterlyser en grundig oprydning hos skattefar.

- Jeg synes, at det, der er vigtigt nu, er at få ryddet op. Det er ikke første gang, at der er et problem med Skat.

- Der har været flere sager, der har kostet danskernes tillid til Skat, og derfor er der nu grundlag for, at der bliver ryddet ordentligt op, siger den tidligere skatteminister.

Klokken 16 onsdag vil Statsrevisorerne fremlægge deres vurdering af Rigsrevisionens rapport, og på baggrund af revisionens skarpe kritik må man forvente, at der bliver givet næser til de tidligere skatteministre.

/ritzau/