Kristian Jensen overvejede at droppe politik – nu fejrer han 20-års jubilæum

En magtfuld, tidligere finansminister var medvirkende til, at Kristian Jensen i 2007 helt overvejede at forlade dansk politik.

Finansminister Kristian Jensen fra Herning kan i dag fejre sit 20-års jubilæum som folketingsmedlem. En præstation, ingen politikere i Midt- og Vestjylland i nyere tid kan matche.

Kristian Jensen fortæller i forbindelse med mærkedagen, at han i to omgange har overvejet helt at vende ryggen til Christiansborg. Første gang var i 2007, mens han var skatteminister. Årsagen var blandt andet Thor Pedersen, som dengang var en magtfuld Venstre-finansminister

- Regeringen var kørt ind i en skure, hvor der ikke rigtigt skete noget politisk. Jeg følte, at min position var klemt op mod en dengang meget stærk Thor Pedersen, som dækkede meget af det politiske. Der havde jeg faktisk overvejelse om, om det var nu, jeg skulle skifte spor, fortæller Kristian Jensen.

quoteJeg følte, at min position var klemt op mod en dengang meget stærk Thor Pedersen, som dækkede meget af det politiske.

Kristian Jensen.

Også nogle år senere, i 2010, da Kristian Jensen var stoppet som skatteminister, og nu var blevet Venstres gruppeformand, legede han med tanken om et arbejdsliv væk fra politik. Udenfor Christiansborg antog flere, at det var en degradering og et tilbageskridt for politikeren fra Herning, at han ikke længere var på Lars Løkke Rasmussens ministerhold. Der blev placeret følere og givet attraktive jobtilbud, som Kristian Jensen overvejede at sige ja til.

Blå bog om Kristian Jensen:

Hvilke henvendelser var det, du fik?

- Det var både fra konkrete virksomheder og fra organisationer, der mente, at de kunne bruge noget af det, jeg havde lært og vist undervejs. Der var forslag fremme, som var ret attraktive, hvis det bare var økonomien man gik efter, siger Kristian Jensen.

Har ambitioner om at blive statsminister

quoteHvis ikke jeg havde ambitioner om, på et eller andet tidspunkt, at tage det sidste trin op - så skulle jeg finde på noget andet at lave.

Kristian Jensen

I dag er flirteriet med en tilværelse væk fra Christiansborg historie. Kristian Jensen blev i politik og har efterfølgende kunnet skrive udenrigsminister og nu finansminister på sit CV. Det jubilerende folketingsmedlem fra Herning har siden 2009 været Venstres næstformand. Politisk sulten er han stadig - også efter, en dag, at blive sit partis nummer et og statsministerkandidat. 

- Jeg er Venstres næstformand på niende år. Hvis ikke jeg havde ambitioner om, på et eller andet tidspunkt, at tage det sidste trin op - så skulle jeg finde på noget andet at lave. Men jeg har ikke travlt, siger Kristian Jensen.

TV MIDTVEST har i anledning af Kristian Jensens 20 år i Folketinget fulgt ham på en arbejdsdag i Finansministeriet. Udsendelsen ”Kristian Jensen - 20 år på Tinge” kan ses her: 

Kristian Jensen fra Herning kan i marts i år fejre 20-års jubilæum som folketingsmedlem. Venstremanden har prøvet både at være skatteminister, udenrigsminister og sit partis gruppeformand. I dag er Kristian Jensen landets finansminister - med alt hvad det indebærer. TV MIDTVEST har fulgt ham fra morgen til aften på en arbejdsdag.