Kommentator: Kristian Jensen må selv tage kampen

Kristian Jensen må selv komme ind i kampen, hvis han skal bevare formands-drømmen, mener politisk kommentator.

hansengell
Foto: TV MIDTVEST

Der er drama i Venstre. Og dramaet er centreret omkring tre af partiets store profiler.
Formand Lars Løkke Rasmussen, politisk nestor Claus Hjort Frederiksen - og partiets næstformand Kristian Jensen fra Herning. 

- Sagen er ikke lagt flad efter sommergruppemødet, og det bidrager Claus Hjort Frederiksen til med sit opslag på Facebook, fortæller politisk kommentator, Hans Engell.

Han mener der er flere grunde til at Kristian Jensens mest profilerede støtter ikke har ytret sig endnu:

- Jeg tror de fleste af dem man kunne have forventet som Karsten Lauritsen og Ellen Trane Nørby, der har støttet Kristian Jensen som formandskandidat. Jeg tror de har valgt at sige, at der ikke skal være mere uro. De vil ikke tage flere slag, nu må Kristian Jensen selv tage kampen, siger Hans Engell.

Spørgsmålet er så, om de ellers så trofaste støtter, stadig er med Kristian Jensen?

- Ja, det vil tiden jo så vise. Sagen er jo den, at Kristian Jensen i forbindelse med opgøret i Odense svigtede en del af støtterne og også i denne omgang er han jo nærmest faldet om på gulvet. Han lå jo nærmest på græsset og sagde undskyld på sommergruppemødet. Og der har nok været mange, der havde håbet, at han havde lidt mere stamina og stod lidt stærkere på sine synspunkter, og ikke bare lod sig kyle hen i hjørnet af Claus Hjort.

2:31
Politisk kommentator Hans Engel bemærker, at de tidligere ministre, der normalt bakker op om Kristian Jensen, er tavse i den verserende uro i Venstre.

Alligevel tror Hans Engell på genvalg til Kristian Jensen:

- Han er meget presset, men jeg tror nu nok han bliver genvalgt som næstformand til efteråret, fordi der ikke er andre kandidater. Men han kan ikke regne med det som en selvfølge og han kan slet ikke regne med at blive valgt som Venstres formand.

Nu handler det ifølge, Hans Engell, om at Kristian Jensen selv kommer ind i kampen og slår fra sig:

- Altså mange vil sige, Kristian Jensen, nu må du stå frem og slå fra dig og ikke bare sige undskyld. Der må noget mere offensivt til og et større forsvar, der viser han har talentet og styrken til at blive Venstres formand, slutter Hans Engell.

3:26
Der er stadig et delt formandskab i Venstre. Det slår næstformand Kristian Jensen fast. Dermed går han i rette med Claus Hjort Frederiksen.