Kristian Jensen får ikke Lund Poulsens opbakning

Venstres næstformand, Kristian Jensen, skal ikke nu og her regne med Troels Lund Poulsens opbakning til posten som partiets næste formand.

Kristian Jensen i bil.jpg

Selv om udenrigsminister Kristian Jensen fra Herning åbent har erklæret, at han går efter at blive Venstres næste formand, så skal han ikke regne med at få erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsens opbakning. Han vil ifølge Jyllands-Posten søndag ikke udtale sin støtte til partiets næstformand.

 -Vi har en formand nu. Han sidder i mange år. Så må man se på det tidspunkt - når Lars Løkke ikke er formand - hvordan feltet så ser ud, siger Troels Lund Poulsen til avisen.

Som politisk ordfører argumenterede Ellen Trane Nørby ellers for, at det er givet, at næstformanden overtager efter formanden. Sådan som det  har været praksis i partiet Venstre siden 1984.

Adspurgt om Troels Lund Poulsen er enig i den logik, siger han:

- Uanset hvordan du spørger, så får du mig ikke til at forholde mig til, hvad der sker om seks eller syv år, når Lars Løkke ikke er formand længere. Det bliver en beslutning for Venstres landsmøde.

V-kilder: Jensen vil blive mødt af modkandidat

Diskussionen om arvefølgen efter Løkke er brudt ud i Venstre, efter at Kristian Jensen har sagt, at han er klar til kampvalg om formandsposten. Udtalelsen har skabt intern uro og fået fløjene fra formandsopgøret i 2014 til at røre på sig.

I begge lejre pointeres det, at spørgsmålet ikke er aktuelt så tidligt i valgperioden, og at det videre forløb afhænger af, om Løkke taber næste valg og træder af. Men sker det, lyder vurderingen fra V-kilder på begge fløje, at Jensen vil blive mødt med en modkandidat.

En række Venstre-folk vurderer, at Troels Lund kommer til at spille en central rolle i valget af modkandidat til Kristian Jensen. Selv afviser han at gå efter posten.

 

0:39
Kristian Jensen vil stadig gerne være formand for Venstre, og han er klar til et kampvalg om posten